nieuws

Free Record Shop sluit dc in Eindhoven

Warehousing

Free Record Shop sluit zijn distributiecentrum in Eindhoven. Door de sluiting gaan dertig banen verloren. Dit heeft Hans Breukhoven, directeur-eigenaar van het detailhandelsbedrijf gisteren bekendgemaakt. Volgens Breukhoven is de ingreep nodig door de dalende cd-verkoop en een stabiliserende dvd-markt.

Free Record Shop sluit dc in Eindhoven
Free Record Shop sluit dc in Eindhoven

De magazijnactiviteiten in Eindhoven worden ondergebracht op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Van Leest dat ook deel uitmaakt van het Free Record Shop concern moet stevig inkrimpen.

Een fors aantal winkels gaat daarnaast verder onder de naam Game Mania, een van oorsprong Belgische winkelformule die in 2006 werd overgenomen. Ook een kleiner aantal Free Record Shops moet plaats maken voor Game Mania-filialen.

 

Software debacle

Vorig jaar augustus noteerde Free Record Shop voor het eerst in zijn 36-jarige geschiedenis verliescijfers. Een van de oorzaken hiervan was dat inkoop, voorraadbeheer en distributie niet meer goed op elkaar aansloten door de problematische invoering van een nieuw softwaresysteem.

Reageer op dit artikel