nieuws

Egemin en Emsys houden AGV-seminar

Warehousing

AGV-fabrikant Egemin Automation en automatiseerder Emsys hielden onlangs een seminar over het AGV-project bij de Spaanse drukker Einsa. Dit automatiseringsproject loopt al een jaar zo succesvol, dat er een vervolgopdracht uit voortvloeit voor de nalevering van drie AGV’s (Automated Guides Vehicules).

Egemin en Emsys houden AGV-seminar
Egemin Automation

 

Ook wordt er een overkoepelend softwarematig beheerssysteem van Emsys geleverd. Het totaal aan automatische geleide voertuigen komt op negen.

Voordelen AGV’s
Ruim dertig genodigden uit de grafische industrie en de papiergroothandel lieten zich op het seminar in het hoofdkwartier van Egemin in het Belgische Zwijndrecht uitgebreid voorlichten over de voordelen van hun automatische geleide voertuigen. De overkoepelende softwarematige PSS-beheersarchitectuur van de Belgische automatiseerder Emsys voegt daar met PSS nog een extra dimensie aan toe.

 

Beheerssysteem PSS 

PSS staat voor Paper Scanning Solution. Dit is een softwarematig beheerssysteem die papierrollen met behulp van barcodes kan identificeren en volgen in de keten. De software werkt daarbij naadloos samen met het Egemin WMS en de besturing van de AGV’s. PSS is oorspronkelijk ontwikkeld om de papierinventaris te beheren en te controleren. Emsys heeft daartoe een barcode scanning systeem voor de papierrollen ontwikkeld dat volledig onafhankelijk is van de papierproducent. PSS herkent iedere barcode op de papierrollen en/of pallets en nieuwe streepjescodes worden vanaf het moment van vrijgave geïntegreerd in het systeem. Via de Webgate-module is de gehele papierhandling op afstand te monitoren. Daarbij is ook online diagnose en service mogelijk.

 

Volgen door hele magazijn

PSS werkt globaal als volgt. Na aanloggen kunnen de papierrollen en drukinktproducten door het hele magazijn worden gevolgd. Dat biedt vanaf ontvangst goederen een compleet overzicht van de voorraad en de exacte opslaglocatie. Einsa kent na een recente uitbreiding van haar magazijn nu zo’n 500 grondlocaties.

Ook de hoeveelheid restpapierrollen en beschadigde rollen worden in kaart gebracht. Een kostenaspect waar drukkerijen vrijwel dagelijks mee van doen hebben.

Locatiebeheer basis aansturing AGV’s

Het locatiebeheer vormt de basis voor de aansturing van de AGV’s. Deze weten daarmee exact waar de papierrollen zich bevinden en gaan geheel zelfstandig op weg in het magazijn om de papierrollen te halen en te brengen. Restrollen gaan weer terug in het magazijn. Het systeem weet dan ook hoeveel papier er nog op de rol zit. Bij de aflevering van het gepalletiseerde drukwerk worden deze nogmaals door PSS gescand, waarna de verzendgegevens naar het hoofdsysteem worden gestuurd. Voor bedrijven uit de papier- en printindustrie betekent dit volgens Emsys naast winst in productietijd en ruimte een flinke kostenbesparing.

Reageer op dit artikel