nieuws

Ahlers investeert miljoen euro in Russisch warehouse

Warehousing

Ahlers Logistics heeft met Nedcon SE een overeenkomst gesloten voor levering van magazijnstellingen bestemd voor de uitbreiding van het bestaande warehouse in St. Petersburg. Junghreinrich zal voor het nieuwe dc het intern transportmaterieel leveren. Met de overeenkomsten is een totaal bedrag gemoeid van een miljoen euro.

Ahlers investeert miljoen euro in Russisch warehouse
De magazijnvloer is in het ALC in oktober vorig jaar gestort

Nedcon SE, een voormalige joint venture partner van Nedcon Doetinchem, levert en installeert in het warehouse, dat wordt uitgebreid met 17.000 vierkante meter, smallegangen magazijnstellingen. De uitbreiding levert straks in totaal 24.000 extra palletplaatsen op.

De magazijninrichter begint met de installatie van deze stellingen komende februari. Jungheinrich levert de smallegangen heftrucks. De eerste vijf trucks zullen in maart worden geleverd.

 

Op schema

De nog in aanbouw zijnde uitbreiding van Ahlers Logistic Centre (ALC) zorgt voor extra magazijnruimte bij het bestaande warehouse dat een vloeroppervlak heeft van 25.000 vierkante meter. Volgens de Belgische logistiek dienstverlener liggen de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding op schema. Het is de bedoeling dat de laatste 17.000 vierkante meter komend voorjaar wordt opgeleverd. De extra capaciteit zorgt straks voor tussen de vijftig en tachtig extra banen.

 

Wereldwijde vestigingen

Alhlers beschikt naast het ALC in St. Petersburg over warehouses in België (Gent), Oekraïne (Charkov en Dnepropetrovsk), China (Sjanghai) en Indonesië (Semarang). De activiteiten van het bedrijf zijn verdeeld over onder andere de divisies logistiek, forwarding (met een vestiging in Rotterdam) en maritiem.

Reageer op dit artikel