nieuws

Van Maanen neemt nieuw warehouse in gebruik

Warehousing

Van Maanen Transport neemt een nieuw hoogbouwmagazijn op industrieterrein De Harselaar in Barneveld in gebruik. Deze transportonderneming is tevens de winnaar van de ondernemersprijs Transport en Logistiek 2008.

Van Maanen neemt nieuw warehouse in gebruik
Van Maanen Barneveld

 

Het nieuwe hoogbouwmagazijn is aanvullend op het bestaande hoogbouwmagazijn dat werd gerealiseerd in september 2006.
 
Daarnaast beschikt Van Maanen ook nog over circa 6500 vierkante meter vloeropslagruimte. Het magazijn is 20 meter hoog en geschikt voor de opslag van gepalletiseerde goederen. Voor de in- en uitslag wordt gebruik gemaakt van inductiegestuurde smallegangentrucks. In totaal zijn er acht docks voor het laden en lossen.

 

WMS

Het magazijn wordt aangestuurd door een geïntegreerd Warehouse Managementsysteem (WMS van Interchain) dat de bedrijfsleiding en de klanten informatie verschaft over de logistieke prestaties. Aan de veiligheid van mens en goederen is bij de bouw ook veel aandacht besteed. Naast een sprinklersysteem wordt ook gebruik gemaakt van camerabewaking en toegangscontroles.

 

Ondernemersprijs

Eerder deze maand won Van Maanen de Ondernemersprijs van Transport en Logistiek Nederland (TLN). Het thema van de onderscheiding was personeelsbeleid. De Jury loofde met name de transparantie binnen de onderneming, het aansturen van het personeel op eigen verantwoordelijkheid en de aanwezigheid van een eigen trainingsbureau; het Van Maanen College.

Reageer op dit artikel