nieuws

RSW introduceert de MLS Spider als pilotproject

Warehousing

De MLS Spider (Mixed Load Stacker) van RSW is een volautomatische mixed palletizer met een hoge verwerkingscapaciteit. De MLS Spider wordt begin volgend jaar bij een pilotklant in Nederland geïnstalleerd. Doelstelling is om het gehele systeem rond juli 2009 gereed te hebben.

RSW introduceert de MLS Spider als pilotproject
RSW

De MLS Spider is – net als de oorspronkelijke vinding van TRM – in staat om vrijwel elk product op pallets en in rolcontainers te handlen. De Mixed Load Stacker werkt in combinatie met een nieuw ontwikkelde spiraal sequencer. Dat is een module die random aangeleverde producten in de juiste volgorde zet. De MLS Spider werkt in de pilot opstelling ook samen met een automatisch buffer/orderpicksysteem van een andere systeemleverancier.

 

Capaciteit 

Het systeem is volgens RSW eenvoudig uit te breiden om meerdere pallets of rolcontainers tegelijkertijd te stapelen. De maximale capaciteit ligt op 2400 cases per uur. De MLS Spider wordt aangestuurd met speciale stapel software. Met deze Intelligent Palletizing Software (ISP) zorgt voor een snelle en stabiele volautomatische stapeling.

 

Complexe stapelingen

De mixed load stacker is uitgerust met meerdere grijpers in een portaal, of Gantry robot en met meerdere formeertafels. Daarmee kan het systeem meerdere pallets tegelijkertijd stapelen. Dat kan een meter verderop zijn (op een pallet of rolcontainer of dollie), maar ook 20 meter. Complexe stapelingen zijn geen probleem. De onderlinge hoogteverschillen tussen de producten in een gemixte laag mogen liefst 25 centimeter bedragen.  Daarmee zijn complexe stapelingen volgens RSW geen probleem. De MLS Spider wordt internationaal getoond op de Promat 2009 in Chicago. Daar deelt RSW de stand met haar Amerikaanse reseller Axium. Ook zal de MLS Spider te zien zijn op de Logistica 2009.

 

Reageer op dit artikel