nieuws

Plantion koopt bouwgrond in Ede

Warehousing

Bloemenveiling Plantion mag zich eigenaar noemen van het 14,6 hectare grote perceel op het bedrijventerrein A12 in Ede, waarop de komende maanden de nieuwe marktplaats van Plantion verrijst. De eerste paal kan naar verwachting begin februari worden geslagen.

Plantion  koopt bouwgrond in Ede
Plantion Ede

 

Plantion is sinds april 2008 de fusienaam van Bloemenveiling Oost Nederland in Bemmel en Veiling Vleuten. De grondoverdracht vormt het sluitstuk van de voorbereidende fase waarin ook alle benodigde vergunningen werden verstrekt en de financiering is rondgekomen.

 

Duurzaam 

Het definitieve ontwerp voorziet in een duurzaam gebouw waarin onder meer gebruik gemaakt wordt van warmte-koude opslag (WKO) voor verwarming en koeling. Ede heeft Plantion geholpen om subsidies aan te vragen in verband met de hoge initiële kosten hiervan. De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd.

 

Specificaties
De specificaties van de nieuwbouw Plantion zijn als volgt:
Perceelomvang: 14,6 hectare, onderverdeeld in:

* Bruto vloeroppervlak: 6,3 hectare
* Veiling: 2,62 hectare
* Groothandelscentrum 1,4 hectare (7 handelaren)
* Boxruimte verhuur: 2,5 hectare (30 boxhouders)
* Groencentrum: 1,4 hectare
* Verlaadhal: 1,08 hectare (150 plaatsen binnen/150 buiten)

 

Reageer op dit artikel