nieuws

Kloosterboer betrokken bij bouw groot diepvriesmagazijn

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kloosterboer is in Harnes (Frankrijk) begonnen met de bouw van een groot hoogbouw diepvriesmagazijn voor de Canadese fritesproducent McCain. Volgens Mc Cain, Kloosterboer en de Duitse magazijninrichter Westfalia gaat het hier om de realisering van het grootste diepvriesmagazijn van Frankrijk, dat straks beschikt over 68.000 palletplaatsen.

Kloosterboer betrokken bij bouw groot diepvriesmagazijn
Kloosterboer betrokken bij bouw groot diepvriesmagazijn McCain

Het mega-logistieke centrum biedt ruimte aan een energiebesparend satelliet magazijn met opslagkanalen waarin maar liefst zestien pallets achterelkaar kunnen worden geplaatst. Volgens de betrokken partijen zorgt dit gegeven er onder andere voor dat dit pand tegelijk ook behoort tot een van de grootste diepvriesmagazijnen van Europa.

 

Twee zones 

Negen stellingsbedieningsapparaten van de Duitse magazijninrichter Westfalia zullen in zeven gangen van twee zones straks worden ingezet voor de in- en uitslag van onder andere diepgekoelde frites. In het magazijn is het straks continu zo’n vierentwintig graden onder nul.

 

Minder transportbewegingen

Met de bouw van dit hoogbouwmagazijn bundelt McCain in Harnes de voorraad en distributieactiviteiten die voorheen plaatsvonden in Béthume en enkele vestigingen in Noord-Europa. Volgens de Canadese fritesproducent heeft deze bundeling economische en ecologische voordelen. Bovendien vervangt het compacte diepvriesmagazijn acht regionale dc’s waardoor het vrachtverkeer aanzienlijk verminderd wordt.

 

2010 operationeel

De bijzondere bouwwijze van het pand moet daarnaast zorgen voor ruimte- en energiebesparing. Het Nederlandse familiebedrijf Kloosterboer zal straks verantwoordelijk zijn voor de logistieke operatie in het magazijn, dat begin 2010 operationeel moet zijn. Het diepvriesmagazijn dat in Harnes komt te staan is overigens bijna een kopie van het pand dat Kloosterboer heeft op de Maasvlakte (zie ook het fotoalbum bij dit bericht).

 

 

Reageer op dit artikel