nieuws

Heftruck bouwt mee aan super kerstboom

Warehousing

Een driewiel vorkheftruck van Jungheinrich heeft een wel heel bijzondere opdracht afgerond. De machine is gebruikt voor de opbouw van de grootste kunstkerstboom van Nederland. De boom staat middenin het warenhuis van de Bijenkorf in Den Haag en is maar liefst 19 meter hoog.

Heftruck bouwt mee aan super kerstboom
Heftruck Jungheinrich helpt bij opbouw kerstboom

Het opzetten van de 3.000 kilogram wegende kunstkerstboom is een immense klus. Voor het werk is een steiger gebouwd, waarop 21 medewerkers een volle dag bezig zijn met het inhangen van de takken en het versieren met 3.000 witte, zwarte en gouden kerstballen en -linten.
De materialen worden door de Jungheinrich huurtruck naar boven getild.
  

32.000 lampjes

Aan het karwei zijn ook nog enkele weken voorbereiding vooraf gegaan. Zo zijn er vooraf 32.000 lampjes in de takken gehangen.

De kunstboom blijft tot 4 januari staan in de Haagse Bijenkorf. Daarna zal de Jungheinrich heftruck weer assisteren bij de afbouw.

Reageer op dit artikel