nieuws

Gazeley bouwt duurzame dc’s voor Ceva

Warehousing

De wereldwijd opererende logistiek vastgoedontwikkelaar Gazeley heeft met logistiek dienstverlener Ceva Logistics vier contracten ondertekend voor de bouw van in totaal 133.000 vierkante meter distributieruimte. De vastgoedontwikkelaar gaat voor Ceva magazijnen bouwen in Frankrijk, Spanje en Dubai.

Gazeley bouwt duurzame dc’s voor Ceva
Tussen Toledo en Madrid bouwt Gazeley ook voor Ceva

Het eerste project betreft de bouw van een distributiecentrum voor Ceva Logistics in de vrijhandelszone Jebel Ali Free Zone in Dubai, een van ’s werelds grootste multimodale logistieke knooppunten.

 

Langdurige huur

Gazeley verhuurt daar straks aan de logistiek dienstverlener een 12.000 vierkante meter groot distributiecentrum. De looptijd van de huur is twintig jaar. In een tweede fase zal Gazeley nog eens 60.000 vierkante meter magazijnruimte gaan ontwikkelen in Dubai.

 

Trimodaal knooppunt
In Frankrijk verhuurt Gazeley aan Ceva op het Magna Park Fos bij havenstad Marseille een magazijn van 20.000 vierkante meter. Dit bedrijf ligt strategisch aan een trimodale verkeersverbinding.

 

Spanje

In het Spaanse Ontígola, tussen Madrid en Toledo, ontwikkelt de logistiek vastgoedontwikkelaar dat sinds afgelopen juli in handen is van Economic Zones World (EZW) uit Dubai, in totaal nog eens rond de 56.000 vierkante meter distributieruimte, die midden volgend jaar wordt overgeheveld aan Ceva.

 

Duurzaamheid
Het complete vastgoedproject voor Ceva staat in het teken van energie-efficiënte maatregelen. Zo wordt de warmwatervoorziening onder andere geregeld door middel van zonne-energie, zijn er in alle panden T5 energiespaarlampen aanwezig en regenwaterreservoirs. Daarnaast zet Gazeley ook in op het gebruik van milieuvriendelijke en recyclebare bouwmaterialen.

Reageer op dit artikel