nieuws

DETA wijzigt bedrijfsnaam in Celectric

Warehousing

DETA Batterijen uit Harderwijk zet met ingang van 1 januari 2009 haar activiteiten voort onder de naam Celectric. De producten die onder Deta in de Benelux werden verkocht zullen onder de labels Sunlight (tractie- en stationaire batterijen), Banner en Dryve (startbatterijen) verkocht gaan worden.

DETA wijzigt bedrijfsnaam in Celectric
Celectric gaat heftrucks en magazijntrucks uitrusten met tractiebatterijen van Sulight

 

Met betrekking tot de startbatterijen is er een importeurschap aangegaan met Banner uit Oostenrijk. Zij zijn leverancier van hoogwaardige producten zoals start-, AGM- en semi-tractiebatterijen. Deze producten zullen in de Benelux verkocht gaan worden. Het importeurschap voor de gelijkrichters (Benning) zal onveranderd blijven.

 

Motivatie 

Algemeen Directeur Henk Wijma van Deta verklaart het volgende over de wijzigingen: "Met Systems Sunlight hebben wij een allround partner gevonden die, net als wij, voorop wil lopen op gebied van productaanbod en serviceactiviteiten. Het feit dat zij over een zeer moderne productielocatie beschikken en blijven investeren in nieuwe technologieën en producten, heeft ons doen besluiten de overstap te maken".

 

Energieleverancier

De strategie van Celectric zal nóg sterker komen te liggen op het aanbieden van een breder productgamma en het vergroten van de servicegraad aan haar afnemers. Hierdoor zal er meer geopereerd gaan worden als energieleverancier in plaats van batterijleverancier. Afnemers kunnen met al hun energievraagstukken terecht bij Celectric.

 

Reageer op dit artikel