nieuws

Yale introduceert nieuwe elektrische vorkheftrucks

Warehousing

Yale heeft een nieuwe generatie elektrische vorkheftrucks geïntroduceerd in de range 1.5 t/m 2.0 ton hefvermogen. Deze drie- en vierwiel heftrucks zijn in technisch opzicht identiek aan die van het zustermerk Hyster.

Yale introduceert nieuwe elektrische vorkheftrucks
Yale

 

De nieuwe Yale’s bieden volgens het merk een groot aantal voordelen voor de gebruiker, waaronder de kleinste draaicirkel met de beste combinatie van hef- en rijsnelheden voor hoge productiviteit en het meest efficiënte energieverbruik wat resulteert in lage bedrijfskosten. Het merk wordt bij ons geleverd door Wynmalen Materials Handling.

 

Comfort & Ergonomie

De nieuwe 48-volt heftrucks zijn zo gebouwd dat ze zowel voor kleine als hele grote chauffeurs voldoende ruimte, comfort en uitzicht bieden. De nieuwe comfortabele stoel, met als optie een volledig geïntegreerde armsteun met minihendels, rijrichtingschakelaar en een claxon, biedt de bestuurder de juiste zitpositie. Het instrumentenpaneel bevindt zich op ooghoogte. Als optie is een traploos regelbare stuurkolom leverbaar die na het opklappen automatisch terugkomt in de laatst ingestelde stand. Omdat onderzoek aantoonde dat bestuurders de helft van hun tijd achteruitrijden, heeft de Yale standaard aan de achterzijde een geïntegreerde handgreep met claxonknop en is er optioneel een 12 graden draaibare stoel verkrijgbaar.

 

Drie en vier wielen

De nieuwe serie Yale VT/VF is beschikbaar in hefcapaciteiten van 1500 tot 2000 kg. 

De kleine, middelgrote en lange wielbasis biedt ruimte aan een breed assortiment DIN batterijen met een capaciteit variërend van 460 tot 750Ah. De inzet van BS batterijen levert capaciteiten van 595 tot 900Ah op. Optioneel is het zijwaarts wisselen van een batterij mogelijk. De nieuwe stuuras van het VF-vierwiel model maakt een korte draaicirkel mogelijk. De gangpadbreedte kan hiermee minimaal zijn. Hierdoor kan de vierwiel heftruck in krappe ruimtes en doorgangen werken waar normaal gesproken alleen een driewiel heftruck uit de voeten kan.

 

Energieverbruik

Bestuurders kunnen zelf hun energieverbruik instellen door te kiezen voor energie- besparend werken, of een hogere productiviteit. In beide standen zijn weer vier afzonderlijke instellingen die door de bestuurder zelf gekozen kunnen worden.

Reageer op dit artikel