nieuws

Venray wil geen ‘logistieke dozen’ meer

Warehousing

Venray wil geen ‘logistieke dozen’ meer
Groot dc in Venray

De gemeente Venray mikt in haar economisch beleid niet langer op grote, logistieke bedrijven, die veel ruimte opslorpen en weinig banen scheppen. Liever gunt ze de spaarzame grond aan starters en het midden- en kleinbedrijf. Dat blijkt uit de economische visie van B en W in Venray.

Het college constateert dat de ‘blokkendozen’ de gemeente een eenzijdig imago bezorgen: er zitten in Venray vooral bedrijven die werkzaam zijn in industrie en logistiek.

 

Andere koers

Omdat de krapte op de arbeidsmarkt verder toe zal nemen en de beschikbare industriegrond beperkt is, kiezen B en W van Venray voor een andere koers. Grote bedrijven zijn alleen welkom als ze van toegevoegde waarde zijn, anders kunnen ze beter naar de grote industrieterreinen in bijvoorbeeld logistieke hotspot Venlo gaan, vindt Venray. In de Noord-Limburgse plaats zijn grote logistieke partijen als DSV, Flextronics en ND Logistics actief.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel