nieuws

Toyota toont nieuwe Traigo en BT Reflex

Warehousing

De officiële introductie van de nieuwe productierijpe Toyota Traigo48V en BT Reflex modellen vond deze week plaats op het Toyota hoofdkwartier in Waddinxveen. Beide trucks waren al eerder als demo’s aan het publiek getoond tijdens de afgelopen CeMAT in Hannover.

Toyota toont nieuwe Traigo en BT Reflex
Toyota Traigo 48V

 

De al langer bestaande compacte Traigo 24 Volt vorkheftruckrange krijgt daarmee uitbreiding met een krachtigere 48 Volts versie. Deze loopt van 1,5 tot 2 ton en bestaat uit 10 verschillende modellen. Zes driewiel-  en vier vierwieltrucks, afkomstig uit de Italiaanse fabriek in Bologna. De trucks worden bij ons geleverd door Toyota Material Handling Nederland De nieuwe range valt op door de zeer compacte bouw, het verlaagde dashboard voor meer zicht met een digitaal instrumentarium. De masten zijn ook nieuw ontworpen. Standaard beschikken de trucks over het gebruikelijke SAS stabiliteitssysteem en de AC2 power aandrijflijn die hogere rij- en hefsnelheden mogelijk maakt.

De Toyota Traigo 48V heeft meer power aan boord dan de wat

lichtere broer met 24V

 

Reflex 

Bij de BT Reflex reachtrucks betreft het inmiddels de vierde generatie van deze serie. Deze is ten opzicht van de vorige reeks technisch geoptimaliseerd. De Reflex range is nu uitgebreid met twee nieuwe modellen met een capaciteit van 1,4 en 1,8 ton. Van een afstandje lijkt het nieuwe model veel op het voorgaande, maar wie dichterbij komt ziet de verschillen. De stuurconsole is opklapbaar gemaakt en dat vergemakkelijkt het in- en uitstappen. Het zicht rondom is verbeterd, evenals de bediening van de mastfuncties. Naast de bekende mini hendels is nu ook een joystick leverbaar.

 

 

 

 

 

 

 

De BT Reflex is nog steeds verkrijgbaar

met de kenmerkende kantelcabine

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel