nieuws

Pipelife bestelt 400 vouwbare palletcontainers

Warehousing

Hulkenberg, leverancier van kunststof transport- en opslagsystemen, heeft onlangs 400 vouwbare palletcontainers met bodemuitloop aan Pipelife in Enkhuizen geleverd. De containers worden met succes ingezet bij de opslag en het interne transport van PVC kunststofgranulaat.

Pipelife bestelt 400 vouwbare palletcontainers
Vouwbare containers Pipeline Hulkenberg

Het bijzondere concept van deze palletcontainer is volgens de leverancier gebaseerd op de Magnum vouwbare palletcontainer. Deze stabiele container met groot volume (1.020 liter) is door de leverancier voorzien van een uitloop met schroefdeksel in de bodemplaat waardoor de inhoud snel en eenvoudig kan wegstromen.

 

Kunststof binnenzak
Pipelife, producent van kunststof leidingsystemen en hulpstukken, voorziet de containers van een liner, een kunststof binnenzak. Hierin wordt het PVC granulaat, dat als grondstof voor diverse hulpstukken dient, aan de bovenzijde in de container gestort. De lossing op de productielocatie gebeurt via de bodemuitloop aan de onderzijde van de container.

 

Zestig procent ruimtebesparing
De palletcontainer is dankzij de scharnierende zijwanden gemakkelijk en snel inklapbaar. In lege en gevouwen toestand bespaart het zestig procent aan ruimte. Zowel uitgeklapt als gevouwen kunnen de containers stabiel gestapeld worden. De scharnierende klep in de zijwand biedt extra gemak voor het plaatsen van de liner. De container heeft een afmeting van 1.200 x 1.000 x 1.200 millimeter en is gemaakt van slagvast kunststof (HDPE en PP). Schimmelvorming, vochtopname en splinters worden volgens de leveranicer hiermee voorkomen. Bovendien blijft een vast tarragewicht van de container gegarandeerd.

Reageer op dit artikel