nieuws

Overtoom maakt efficiëntieslag in distributiecentrum met rollenbaan

Warehousing

Overtoom International Nederland heeft een efficiëntieslag gemaakt binnen haar distributiecentrum. Samen met partner Esap Systems is er de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw rollenbaan systeem om de binnenkomende en uitgaande goederenstroom te optimaliseren.

Overtoom maakt efficiëntieslag in distributiecentrum met rollenbaan
ESAP Overtoom

 

Overtoom wilde ruim anderhalf jaar geleden een aantal bottlenecks binnen haar distributieproces wegnemen, om zo haar interne proces te optimaliseren en te professionaliseren. De gekozen oplossing met leverancier ESAP Systems is relatief eenvoudig, maar doeltreffend. Naast de productiviteitsvoordelen die het systeem met zich meebrengt, maakt de nieuwe rollenbaan het werk voor de Overtoom medewerkers plezieriger. Het rollenbaansysteem heeft namelijk een laag geluidsniveau.

 

 

 

Jan Piet van Dijk (Overtoom) en Wim Eijken (Esap Systems)

toasten bij de oplevering

 

Optimalisatie

Door middel van een rollenbaan wordt de stroom binnenkomende goederen op een efficiënte manier van de begane grond naar de opslag op een tweede verdieping verplaatst. Op dit plateau verspreidt de rollenbaan de goederen via barcodering naar het juiste gebied in de opslag, waardoor enorm bespaard wordt op looptijd. Door een koppeling met de reeds geplaatste uitgaande rollenbaan, wordt ook de uitgaande goederenstroom geoptimaliseerd. De komende tijd zal Overtoom verschillende efficiencyslagen doorvoeren om alle mogelijkheden van het nieuwe systeem optimaal te benutten.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel