nieuws

Kuehne + Nagel bouwt nieuw dc in Helmond

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel is deze week in Helmond gestart met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Het pand beschikt straks over een vloeroppervlak van 25.000 vierkante meter. De logistiek dienstverlener zal het op maat gemaakte magazijn voornamelijk gebruiken voor goederenopslag en -distributie.

Kuehne + Nagel bouwt nieuw dc in Helmond
Symbolische start bouw nieuw dc K+N

Het planten van een boom (foto) stond symbool voor de start van de bouw waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Het logistieke centrum, dat gebouwd wordt door logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman, omvat 22.000 vierkante meter magazijn- en opslagruimte, 1.500 vierkante meter kantoorruimte, een mezzanine van 1.600 vierkante meter en zestien loading docks. In de Kuehne + Nagel gaan straks honderd werknemers aan de slag.

 

Duurzaam pand

Het pand voldoet aan de Transported Asset Protection Association (TAPA) veiligheidsvoorschriften, waar Kuehne + Nagel zich aan moet houden. Hoge isolatiewaarden en de energiebesparende infrastructuur moeten het pand het predicaat duurzaamheid geven. De oplevering van het gebouw staat gepland voor maart 2009.

 

 

Reageer op dit artikel