nieuws

DHL schrapt 80 arbeidsplaatsen

Warehousing

Bij logistiek dienstverlener DHL Exel Supply Chain in Helmond verdwijnen ongeveer tachtig banen. De uitzendkrachten hebben vorige week te horen gekregen dat zij deze week niet meer hoefden terug te komen. Dat heeft een bron rond het logistieke concern verklaard aan het Eindhovens Dagblad.

Woordvoerder Ewout Blaauw van DHL bevestigt in deze krant dat van de uitzendkrachten afscheid is genomen, maar wil niets kwijt over aantallen. "Uitzendkrachten zijn er om piekmomenten op te vangen. Als ze niet meer nodig zijn, houdt het op", aldus Blaauw.
  

Volgens Blaauw zijn er bij DHL geen algemene ingrepen bij het tijdelijk personeel aangekondigd. Wel zegt hij dat er kritisch wordt gekeken naar contractverlengingen. Hij kan niet uitsluiten dat ook bij andere vestigingen van DHL een deel van de ‘flexibele schil’ verdwijnt.
  

Bij de Helmondse DHL-vestiging werken in totaal 180 mensen. De locatie was twee weken geleden nog in het nieuws in verband met een telefonische bommelding waarna het pand volledig werd ontruimd. Een klein deel van het Helmondse personeel, omstreeks tien medewerkers, heeft een uitwerkperiode van twee weken. De overige zeventig medewerkers, voornamelijk uit Polen afkomstig zijn naar huis gestuurd. Zij hielden zich met name bezig met het het beladen van trucks en het verrichten van werkzaamheden in de terminal.

 

Afnemende logistieke stroom

De reden voor het ingrijpen bij DHL Exel Supply Chain zou de afnemende logistieke stroom goederen van een belangrijke Amerikaanse klant zijn waarvoor het bedrijf de opslag en het transport organiseert. APC, een Amerikaanse beursgenoteerde leverancier van aggregaten, zou momenteel flink minder orders krijgen uit Rusland als gevolg van de huidige economische crisis. Die goederen gingen via Helmond van de Verenigde Staten naar klanten van APC in Rusland.

 

9.500 banen bij pakketbezorger 

Logistieke bedrijven als pakketbezorger DHL hebben zwaar te lijden onder de economische teruggang. Analisten verwachten dat DHL ook in Nederland zal moeten bezuinigen. Volgens de zegsman zijn daarvoor op dit moment echter geen concrete plannen. Eerder deze maand kondigde het moederbedrijf Deutsche Post al aan 9.500 banen te schrappen bij dochter DHL Express in de Verenigde Staten.

Reageer op dit artikel