nieuws

Australisch sportkledingmerk opent EDC in Nijmegen

Warehousing

Skins, een exclusief sportkledingmerk uit Australië, gaat zijn Europese distributie verzorgen vanuit een vorige week geopend distributiecentrum op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen. De Australiërs hebben Nijmegen gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van onder andere Rotterdam en Duitsland.

Australisch sportkledingmerk opent EDC in Nijmegen
Bijsterhuizen

Vanuit het EDC op Bijsterhuizen (zie luchtfoto rechts) in Nijmegen wil Skins Europa veroveren kennis laten maken met de naar eigen zeggen bijzonder eigenschappen van zijn sportkledingproduct. Het bedrijf maakt en verkoopt namelijk kleding die strak om het lichaam zit en de bijzonder eigenschap bezit dat het druk geeft op bepaalde lichaamsdelen en vervolgens de doorstroom bevordert terug naar het hart.

De verkoopcijfers van het kledingmerk zijn sinds de start in 2003 in Australië fors gestegen met percentages van tussen de tachtig en honderd procent. Dit verkoopsucces willen de Aussies nu ook realiseren in Europa.

 

Locatiekeuze

Logistiek manager John Grivas zegt in dagblad De Gelderlander dat hij van zijn werkgever de opdracht had om de beste locatie te kiezen voor het Europese distributiecentrum. Nijmegen was volgens hem een logische keuze. "Dicht bij Rotterdam, dicht bij luchthavens, dicht bij grote rivieren en dicht bij grote rivieren en dicht bij Duitsland." Volgens Grivas was Enschede ook in de race. "De beschikbaarheid van een groot magazijn, plus de doortastendheid van de pandeigenaren hebben de doorslag gegeven."

 

Werkgelegenheid

Skins zorgt overigens niet voor een flinke aanwas van werkgelegenheid in Nijmegen. Vooralsnog werken er vier mensen; drie Nederlanders en een Australiër.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel