nieuws

Wärtsilä en Mammoet openen gezamenlijk warehouse

Warehousing

Het maritieme bedrijf Wärtsilä Benelux en transportgigant Mammoet Road Cargo openden deze week een gezamenlijk warehouse in Oudenbosch van 2500 vierkante meter. Het magazijn dient als tijdelijke opslag voor gereed product van de bedrijfsonderdelen van Wärtsilä in Drunen.

Wärtsilä en Mammoet openen gezamenlijk warehouse

 

In het warehouse komen ook alle leveringen van Wärtsilä binnen uit Noorwegen, China en India, waarvan de bestemming binnen Europa is en er niet rechtstreeks geleverd kan worden. Wärtsilä huurt het immense magazijn in Noord-Brabant voor een periode van vier jaar met een extra jaar in optie. Mammoet Road Cargo gaat het pand beheren. Het bedrijf is eigendom van het management en de Mammoet Holding met een aandeel van 10%.

 

 

 

 

V.l.n.r. Fred van Beers (Wärtsilä), burgemeester Osterloh van Gemeente Halderberge

en Giel Koevoets (Mammoet) klinken op de samenwerking

 

Samenwerking
Algemeen directeur van Wärtsilä in the Benelux, Fred van Beers, en Giel Koevoets, managing director van Mammoet Road Cargo, kijken uit naar de opmerkelijke samenwerking tussen de twee bedrijven die beiden in een totaal andere branche opereren. "In deze samenwerking kunnen we allebei doen waar we goed in zijn en dat levert voor beide partijen voordelen op. Wärtsilä kan haar klanten vanuit deze centrale plek optimaal bedienen van hun bestelde producten en wij doen 100% het beheer van het warehouse, wat bij uitstek één van onze specialiteiten is", aldus Giel Koevoets. "In Oudenbosch draait het om tijdelijke opslag van gereed product", licht Fred van Beers toe. "Dit in tegenstelling tot ons nieuwe centrale distributiecentrum in Kampen waar het de bedoeling is om onderdelen voor service centraal op voorraad te hebben die wereldwijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week uitgeleverd kunnen worden."

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel