nieuws

Prénatal groeit en besteedt distributie uit

Warehousing

Prénatal Moeder en Kind gaat haar huidige distributiecentrum uitbesteden aan logistiek dienstverlener Geodis Logistics Benelux vanaf eind 2009. Nu is het distributiecentrum nog gezamenlijk met het servicekantoor gevestigd op het bedrijventerrein De Vaart in Almere.

Prénatal groeit en besteedt distributie uit

 

De uitbesteding van het distributiecentrum aan Geodis betekent dat dit bedrijfsonderdeel naar een nieuwe locatie in Almere gaat verhuizen. Prénatal en Geodis verwachten dat het nieuwe distributiecentrum, aan het nieuwe Bedrijvenpark Stichtsekant aan de A27, einde 2009 in gebruik kan worden genomen.

Het bedrijf in babyartikelen is voor het servicekantoor nog op zoek naar een geschikte locatie die de groei van het bedrijf kan ondersteunen. Momenteel worden hiervoor gesprekken gevoerd met diverse gemeenten.

 

Uitbreiding naar Europa

Het distributiecentrum en het servicekantoor zijn al zeer lange tijd gevestigd in Almere. De grenzen van de capaciteit op de huidige locatie zijn echter bereikt. Het aantal winkels groeit en Prénatal wil bovendien vanuit Nederland verder uitbreiden richting Noord- en West-Europa. Artsana, de moedermaatschappij, maakte hier al melding van in 2006 toen zij Prénatal overnam.

 

Het bedrijf heeft gezien de huidige situatie en de toekomstplannen de mogelijkheden voor het bedrijf in haar totaliteit onderzocht. Dit heeft geleid tot het besluit om het distributiecentrum uit te besteden aan Geodis. Gevolg hiervan is dat het distributiecentrum en het servicekantoor niet meer op dezelfde plek gevestigd zullen zijn. De medewerkers zijn vandaag op de hoogte gesteld van de plannen die bestaan voor zowel het servicekantoor als het distributiecentrum.

 

Ad de Wit, Manager Logistiek Prénatal, is blij met de ontwikkeling en zegt: "De techniek en de capaciteit van het nieuwe gebouw van Geodis stelt ons in staat om Prénatal verder te laten groeien met de juiste support vanuit een goed innovatief distributiecentrum. Onze medewerkers spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke kwaliteit en prestatie. Geodis kan hen als specialist ook meer ontwikkeling- en opleidingsmogelijkheden bieden binnen hun vakgebied."

 

Het bedrijf heeft eigenlijk drie locaties vertelt De Wit:

  • Helmond : voor de hangende activiteiten (confectie). Dit wordt gedaan door TNT en deze blijft hier, omdat dit zo’n specifiek proces is.
  • Holwerda : hier hebben we opslag en de transport ligt bij hen. De transport blijven zij doen, de opslag gaat over naar Geodis.
  • De eigen locatie: deze opslag gaat over naar Geodis. 

De Wit: "Wat we in totaliteit uitbesteden is ongeveer 10 miljoen stuks. De huidige oppervlakte die hier in gebruik is 12.000 vierkante meter.  Bij Geodis gaan we 8000 vierkante meter afnemen, met groeimogelijkheden. Ruimte zullen we hier winnen in hoogte."

 

Bij Prenetal werken 850 medewerkers in de 16 warenhuizen, 55 stadswinkels, het servicekantoor en distributiecentrum. Een klein aantal van de stadswinkels wordt geëxploiteerd door franchisenemers.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel