nieuws

Mitsubishi Caterpillar Forklift Group aast op alle Rocla aandelen

Warehousing

Mitsubishi Heavy Industries(MHI) en de Mitsubishi Caterpillar Forklift Group (MCF) hebben met Rocla Oyj een overeenkomst gesloten om alle aandelen van Rocla te verwerven. Via een publieke aankondiging wordt alle aandeelhouders van Rocla gevraagd om hun aandelen voor een vastgestelde prijs van 13 euro per aandeel aan de MCF Group te verkopen.

Mitsubishi Caterpillar Forklift Group aast op alle Rocla aandelen
Rocla

 

Met de volledige overname van het Finse Rocla wil de MCF Group haar warehouse concurrentiepositie verbeteren. De samenwerking tussen Mitsubishi Forklift Trucks, Cat Lift Trucks en Rocla stamt al uit 1987. Sinds 2002 heeft de MCF Group een minderheidsbelang van 28,1% in Rocla Oyj. De acceptatie-periode voor de aandeelhouders start op 10 november 2008 en duurt dan vijf weken. Een meerderheidsbelang is nu al praktisch zeker. Het is al bekend dat drie investeringsmaatschappijen hebben toegezegd hun aandelen aan de MCF Group te verkopen. Deze drie maatschappijen hebben 27,7% van de aandelen in handen. Daarmee wordt dan een meerderheidsbelang van 55,8 procent al vrijwel zeker gesteld. Doel is echter een honderd procent belang.

 

 

 

Wereldranglijst

Met een volledige inlijving van Rocla door de MCF Group wordt de huidige top vijf positie op de wereldranglijst heftruckverkopen 2007 met een aanvullende omzet van 182 miljoen dollar door Rocla flink versterkt ten opzichte van de huidige nummer vier Nacco. Ook wordt de afstand in de huidige wereldranglijst verder vergroot ten opzichte van de directe achtervolgers Crown (6), TCM (7) en de nieuwe combinatie Nissan/Atlet (8). De hekkensluiters in de top tien zijn: Komatsu (9) en Anhui Heli (10).

 

Samenwerking

Rocla bouwt al jarenlang magazijntrucks in licentie voor de MCF Group. De onderliggende techniek van de drie merken is dan ook identiek. Deze samenwerking resulteerde in een multi brand strategie waarbij het distributienetwerk van MCF deels is gebruikt om de magazijntrucks van Rocla in Europa aan de man te brengen. Rocla verkocht sinds de samenwerking op haar beurt de Cat Lift counterbalanced vorkheftrucks via haar distributienetwerk in Finland, Denemarken, de Baltische staten en Rusland.

 

Lees ook:

 

 

 

Reageer op dit artikel