nieuws

‘Medewerkers zelf verantwoordelijk voor veiligheid

Warehousing

Veiligheid is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de medewerkers op de magazijnvloer zelf. Dat vindt 65 procent van de bedrijven die hebben deelgenomen aan heet Nationaal Veiligheidsonderzoek van Logistiek.nl in samenwerking met Randstad. Tijdens de Dag van het Magazijn worden alle resultaten gepresenteerd.

‘Medewerkers zelf verantwoordelijk voor veiligheid
Het Nationaal Veiligheidsonderzoek wordt gepresenteerd tijdens de Dag van het Magazijn

 

Voor het Nationaal Veiligheidsonderzoek hebben 161 mensen een uitgebreide vragenlijst ingevuld. De focus lag daarbij op HR-aspecten als werving & selectie, instructies, trainingen, ziekteverzuim en arbobeleid.

 

Arbocatalogus

Uit het onderzoek blijkt verder dat 80 procent een risico-inventarisatie en -evaluatie uitvoert. In de helft van de gevallen gebeurt dat door een interne arbo-coörinator, bij eenderde van de bedrijven door een externe arbodienst.

 

Een arbocatalogus wordt door slechts 30 procent van de bedrijven gebruikt. Meer dan de helft van de ondervraagden weet echter niet wat een arbocatalogus is.

 

Dag van het Magazijn

Meer resultaten uit het Nationaal Veiligheidsonderzoek worden dinsdag 28 oktober gepresenteerd tijdens een workshop op de Dag van het Magazijn.

 

Lees ook:

 

Aanmelden voor Dag van het Magazijn:

Reageer op dit artikel