nieuws

Honeywell biedt scanner voor veeleisende omgeving

Warehousing

Honeywell biedt scanner voor veeleisende omgeving

Vuil, vocht en herrie zijn geen partij voor de nieuwe, krachtige handscanner met sterke en robuuste behuizing, aldus leverancier Honeywell. De scanner is een nieuw lid van de familie van 3800 lineaire barcodescanners.

 

De nieuwe 3820i Industrial Cordless Linear Imager is ontworpen voor gebruik in fabrieks-, warenhuis-, distributie-, en andere extreme industriële omgevingen. Het kan zowel binnen als buiten gebruikt worden in diverse temperaturen en condities waarin minder robuuste barcodescanners niet zouden overleven.

 

Water- en stofdicht

De 3820i is ontworpen voor performance en uithoudingsvermogen en heeft een driejarige garantie. Om standaard industriële condities na te bootsen, is hij getest op het weerstaan van vijftig vallen van twee meter op beton. De 3820i is onafhankelijk IP54 gecertificeerd en is water- en stofdicht. Het apparaat weerstaat temperaturen van onder het vriespunt tot extreme warmte. Het biedt volgens de leverancier dan nog steeds genoeg kracht om barcodes te lezen die vuil of beschadigd zijn door de intense omgeving. Een aanpasbare ‘goed-gelezen’ beep en twee goed zichtbare LED’s laten medewerkers ook in lawaaiige omstandigheden weten wanneer een scan succesvol is.

 

De batterij werkt 50.000 scans lang of meer dan 16 uur. Dit is genoeg voor meer dan twee shifts voordat hij opgeladen moet worden. Voor bedrijven die het apparaat langere tijd nodig hebben in situaties waarin downtime geen optie is, kunnen de batterijen zonder gereedschap verwisseld worden.

Draadloze communicatie loopt via Bluetooth v2.0. waardoor een maximale afstand van tien meter tussen de scanner en de basis mogelijk is. Dit voorkomt mogelijk gevaarlijke kabels op drukke werkplaatsen. Tot zeven verschillende 3820i-units kunnen worden verbonden met een enkele basis.

 

500 barcodes in geheugen

Om informatieverlies te voorkomen en tijd te besparen, kan de scanner tot 500 barcodes in het geheugen zetten voor momenten waarop de unit niet gekoppeld kan worden met de basis. Als de verbinding hersteld is, zet de 3820i de opgeslagen gegevens over. De 3820i is optioneel verkrijgbaar met FIPS 140-2-encryptie en voldoet hiermee aan Amerikaanse richtlijnen voor veilige draadloze gegevenstransmissie. Het biedt extra veiligheid voor situaties waarin gevoelige informatie een rol speelt.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel