nieuws

Flexwerkers krijgen geen veiligheidstraining

Warehousing

Veel logistiek managers nemen de veiligheidsrisico’s van flexwerkers minder serieus dan die van vaste medewerkers. Een kwart geeft wel veiligheidstraining aan vaste medewerkers, maar niet aan flexwerkers. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van het grote Nationaal Veiligheidsonderzoek. Dit onderzoek op Logistiek.nl loopt nog deze hele week.

Flexwerkers krijgen geen veiligheidstraining

 

Veiligheidstrainingen zijn bedoeld om nieuwe medewerkers te wijzen op potentiële gevaren in het magazijn en instructies te geven voor het geval zich problemen voordoen. In totaal geeft 40 procent van de magazijnen bij indiensttreding van vaste medewerkers zo’n veiligheidstraining. In slechts 16 procent van de magazijnen krijgen ook de flexwerkers na aanvang van hun werkzaamheden zo’n zelfde training.

 

Minder instructies

Ook na indiensttreding krijgen flexwerkers minder instructies dan vaste medewerkers. Ruim tweederde van de magazijnen organiseert met regelmaat een training over situaties die de aandacht verdienen. Slechts veertig procent betrekt ook de flexwerkers daarbij.

 

Veiligheidsonderzoek

Bovenstaande conclusies volgen uit de voorlopige resultaten van het groot Nationaal Veiligheidsonderzoek op Logistiek.nl. Dit online onderzoek bestaat uit veertig vragen over zaken als veiligheid, arbobeleid en personeelsbeleid.

 

Deelname nog mogelijk

Het onderzoek wordt eind deze week afgerond. Als u nog wilt deelnemen aan dit onderzoek, kunt u nu nog de vragenlijst invullen. Kijk daarvoor op http://www.logistiek.nl/veiligheidsonderzoek. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Als u mee doet, maakt u kans op een geheel verzorgd weekendje Barcelona! Klik hier om direct deel te nemen

 

Meer weten?

Reageer op dit artikel