nieuws

Drentse logistiek dienstverlener koopt oude NAVO-loodsen

Warehousing

Drentse logistiek dienstverlener koopt oude NAVO-loodsen

Logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink heeft twee voormalige NAVO-gebouwen en het bijbehorende kadeterrein van de gemeente Coevorden gekocht. Door de uitbreiding stijgt de werkgelegenheid van het bedrijf, dat gevestigd is op het haventerrein van Coevorden, van 51 naar 60 arbeidsplaatsen.

De nieuwe hallen die direct in de buurt van Nijhof-Wassink liggen, worden gebruikt voor de opslag van verpakte grondstoffen uit Litouwen, Polen Duitsland en de Benelux. De grondstoffen worden per trein en vrachtauto aangevoerd. In de toekomst zal de aanvoer mogelijk ook per schip gebeuren. Na dertig tot zestig dagen opslag gaan de grondstoffen, in de vorm van korrels of poeder, in bulkvrachtwagens naar kunststoffabrieken in Noord-Duitsland en Noord-Nederland.

 

Bereikbaarheid

Directeur Frans Schuitemaker zegt ingenomen te zijn met de ontwikkelingen: "We hebben vijf jaar geleden voor Coevorden gekozen vanwege de terminal en bereikbaarheid over water en spoor. Dat heeft goed uitgepakt".

 

Beperkte capaciteit

De logistiek dienstverlener wil dan ook meer over water en spoor gaan vervoeren. Volgens Schuitemaker heeft varen het probleem dat het kanaal Coevorden-Almelo een vrij beperkte capaciteit heeft. Het bedrijf praat hierover met de gemeente en de provincie Overijssel. "Als bedrijf blijven we in vervoer over water, van en naar Coevorden geloven", aldus Schuitemaker.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel