nieuws

Crown bouwt ergonomische reachtruck rondom bestuurder

Warehousing

Crown heeft het bestuurderscompartiment van de nieuwe ESR 5000 ingrijpend aangepast. Vanaf de bestuurdersstoel heeft de reachtruckchauffeur nu nog beter zicht op de last en de omgeving en eenvoudigere toegang tot alle benodigde hulpmiddelen.

Crown bouwt ergonomische reachtruck rondom bestuurder

Al deze verbeteringen zijn volgens Crown gebaseerd op een uitgebreide analyse van de manier waarop het lichaam van een bestuurder in verschillende situaties beweegt. De grotere cabine, gecombineerd met de nieuwe roterende ‘MoveSeat’ (compleet met hoofdsteun), verbetert het gezichtsveld en vermindert het draaien of rekken van romp en nek aanzienlijk.

 

Moeiteloos 

Bedieningselementen zijn in de armleuningen ingebouwd, die met de stoel mee bewegen. Het ‘FlexBack-systeem’ met diverse instelmogelijkheden en verstelbare lendensteun laat de bestuurder gemakkelijk achterover leunen, zodat hij opgeheven lasten zonder inspanning kan zien.

 

Het geheel wordt afgerond met een makkelijk bereikbare desktop met ingebouwd klembord en veel handige opbergvakken, plus een buisvormige ‘Work Assist-staander’ voor bevestiging van RF-apparatuur en scanners. Alle modellen van de ESR 5000 Serie zijn ook voorzien van de kenmerkende iets zijwaarts geplaatste hefmast met beschermkap, die bestuurders een goed zicht langs de mastdelen en op de omgeving biedt.

 

Onderhoud

Voor een optimale inzetbaarheid en productiviteit is de ‘Access 1 2 3-technologie’  ontwikkeld. Deze bewaakt de belangrijkste besturingssystemen en vereenvoudigt de storingsanalyse. Met het gebruiksvriendelijke ‘InfoPoint-onderhoudssysteem’ hoeven onderhoudsmonteurs geen tijd meer te verspillen met laptops of handsets. Fouten worden direct geïdentificeerd en onderdelen kunnen ter plaatse worden getest.

 

Opties

Alle modellen van de ESR 5000 Serie kunnen worden uitgerust met opties om in de behoeften van specifieke toepassingen te voorzien: verstelbare liggerhoogte, lastherkenningssysteem, kantelpositie-assistentie en op de hefmast of vork gemonteerd camerasystemen. Optioneel zijn er ook enkele nuttige extra’s verkrijgbaar, zoals bekerhouders, afvalemmers, leeslampen en houders voor scanpistolen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel