nieuws

SSI Schäfer: “Er is voor ons meer te doen in Benelux”

Warehousing

De Duitse magazijninrichter SSI Schäfer gaat fanatieker de Nederlandse markt voor automatisering en mechanisering betreden. “We zijn op de goede weg, maar er is in deze landen meer te doen voor SSI Schäfer Automation”, zegt ceo Harrie Swinkels, die daarvoor de oprichters van TRM in dienst heeft genomen.

SSI Schäfer: “Er is voor ons meer te doen in Benelux”

 

SSI Schäfer worstelt in de Benelux nog altijd met het imago van een pure bakken- en stellingenleverancier. De Duitse magazijninrichter is echter al jaren actief op het gebied van automatische opslag- en orderverzamelsystemen. "Wij zijn een echt automatiseringshuis", aldus ceo Harrie Swinkels tijdens de opening van Schäfer’s nieuwe Technology Center in Giebelstadt.

 

In dienst genomen

Om die woorden in de Benelux kracht bij te zetten, heeft SSI Schäfer Ronald Vorwerk, Rob Willemse en Rob Lalesse in dienst genomen. Deze drie heren hebben vier jaar geleden TRM opgericht, dat in juni failliet werd verklaard.

 

"Wij zijn altijd op zoek naar goede mensen. Deze heren hebben op het gebied van automatisering hun sporen verdiend. Met hen gaan we alle activiteiten op het gebied van automatisering in de Benelux onder één noemer brengen", aldus Swinkels.

 

Colli verzamelen

Op de CeMAT presenteerde SSI Schäfer afgelopen voorjaar een eigen oplossing voor het volledig automatisch verzamelen van colli. Ook de heren van TRM hebben de afgelopen jaren hiervoor een compleet systeem ontwikkeld en dus ruimschoots ervaring op dit terrein opgedaan.

 

SSI Schäfer is echter niet in het bezit van de patenten van TRM. Die zijn na het faillissement in handen gekomen van supermarktketen Jumbo, waar TRM het systeem implementeerde. "Die patenten waren ook niet de reden om dit drietal in dienst te nemen", benadrukt Swinkels. "Maar we kunnen hun ervaring op het gebied van automatisch colli verzamelen natuurlijk wel gebruiken", aldus de ceo.

 

Jumbo

Supermarktketen Jumbo is op zoek naar een system integrator om het systeem van TRM af te bouwen. Daarvoor voert de retailer gesprekken met verschillende partijen. Dat het nu zeker is dat SSI Schäfer die klus gaat afmaken, bestrijdt Swinkels. "Wij zijn met ze in gesprek, daar kan ik weinig over vertellen. Maar we kunnen de ervaring uit dat project natuurlijk goed gebruiken."

 

SSI Schäfer is echter ook al druk bezig om de eigen oplossing voor het automatisch colli verzamelen te implementeren. Twee retailers in Europa en de Verenigde Staten vormen de pilot. Eind 2009 moet het systeem bij deze twee retailers operationeel zijn.

 

Kijk hieronder voor een fotoreportage uit het nieuwe Technology Center van SSI Schäfer in Giebelstadt.

[fotoalbum]

 

Lees ook:

SSI Schäfer neemt activiteiten TRM over (nieuws, september 2008) 

TRM is failliet, project Jumbo gaat door (nieuws, juni 2008)

 

Reageer op dit artikel