nieuws

‘Onveiligheid in dc’s AH is toegenomen

Warehousing

De veiligheid in de distributiecentra van Albert Heijn zou achteruithollen. Dat is tenminste te lezen in een bericht in De Gelderlander. Nog net voor heftrucks langsrennende Polen zouden de oorzaak zijn volgens het CNV. AH ontkent de eventuele onveiligheid in de eigen magazijnen.

‘Onveiligheid in dc’s AH is toegenomen

 

In het bericht in de Gelderse regionale krant worden gevaarlijke acties van Poolse werknemers dus als oorzaak aangegeven voor de onveiliger werksituatie in de distributiecentra van AH. Volgens een CNV-bestuurder zouden de Poolse werknemers ‘jakkeren’ om zo hun bonus te halen, die AH heeft ingesteld voor werknemers die een bepaalde prestatienorm halen. In plaats van even te wachten zouden de dc-medewerkers nog net even voor een langsrijdende heftruck heen schieten. Ook zou het taalprobleem tussen de werknemers uit verschillende landen een oorzaak zijn dat niet tijdig kan worden gewaarschuwd als een onveilige situatie zich voordoet.

 

Onveiligheid zou al maanden bekend zijn

De klachten over onveiligheid zouden al in april van dit jaar zijn aangeven in een enquête die werd gehouden voorafgaand aan de cao-gesprekken tussen vakbonden en werkgever. AH zegt in het artikel niets te weten van een toegenomen onveiligheid in de distributiecentra, maar heeft wel aangekondigd het onderwerp mee te nemen in de gesprekken tussen vakbonden CNV en FNV en AH die deze week plaatsvinden.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel