nieuws

Logistieke hotspots: West-Brabant verdringt Venlo

Warehousing

Logistieke hotspots: West-Brabant verdringt Venlo

West-Brabant is de populairste logistieke hotspot van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Logistieke kaart van Nederland, die is samengesteld door de redactie van Logistiek. Een panel van meer dan dertig experts gaf de voorkeur aan West-Brabant boven Venlo, de vorige nummer één. “Een bekroning voor al onze inspanningen”, aldus Cees Nuijten van Rewin.

West-Brabant scoorde het beste op de criteria beschikbaarheid van grond, beschikbaarheid personeel, rol van de gemeente of regio en motivatie van personeel. Op de criteria aanwezige infrastructuur en bereikbaarheid bleef Venlo nog de beste.

Nieuwe bedrijven

Drijvende kracht achter het succes van West-Brabant is ontwikkelingsmaatschappij Rewin. “De uitslag toont vooral ook aan dat West-Brabant sterk is op het gebied van beschikbaarheid van arbeid en grond. Gevolg van deze sterke factoren is dat we de afgelopen jaren geen probleem hebben gehad om nieuwe bedrijven binnen ten halen”, aldus Cees Nuijten van Rewin.

Tradeport Noord

Venlo moet nu dus genoegen nemen met een tweede plaats. “We laten het liggen op het criterium arbeid en beschikbaarheid grond. Er ligt op dit moment een gat wat betreft de gronduitgifte op Tradeport Noord. Als gevolg van allerlei planologische ontwikkelingen kunnen we daar naar verwachting pas midden 2009 mee verder”, reageert wethouder Mark Verheijen van Venlo.

Tiel-Geldermalsen

Na West-Brabant en Venlo maken Tilburg, Almere-Zeewolde en Haven Rotterdam de top vijf vol. Opmerkelijkste stijger is de regio Tiel-Geldermalsen, dat vorig jaar nog 23e stond en nu de 8e plaats inneemt. Haven Amsterdam stond vorig jaar nog vierde en is nu weggezakt naar de tiende plaats.

 

Lees ook:

Uitgebreide toelichting in Logistiek nr. 14, verschijningsdatum 5 september

Reageer op dit artikel