nieuws

Groen dak voor groen dc

Warehousing

Op Schiphol-West is het hoogste punt bereikt van het eerste gebouw in het nieuwe Undercoverpark. Bijzonder aan dit gebouw is het zogenaamde gras- en sedumdak: een dak met gras, mossen en vetplantjes. Met een ferme afslag van een aantal golfende dames en heren vierde projectontwikkelaar Segro het hoogste punt.

Groen dak voor groen dc

 

Het gras- en sedumdak zorgt in eerste instantie voor een prima warmte- en geluidsisolatie. Daarnaast verbetert het ook de waterhuishouding en zorgt het voor afvang van CO2 en fijnstof. Bovendien gaat zo’n dak volgens projectontwikkelaar Segro twee keer zo lang mee.

 

Ook de luchtbehandeling is energiezuinig. Verwarmen en koelen gebeurt door warmte- en koudeopslag tweehonderd meter onder de grond.

 

Veiligheid

De ontwerpers van het pand, Urhahn Urban Design uit Amsterdam, hebben ook rekening gehouden met de beveiliging. De twaalf verschillende units zijn slechts via twee toegangswegen te bereiken.

 

Daarnaast is het pand zodanig gelegen dat een volgend pand met de docks tegenover de docks van dit eerste pand komt te liggen. Vanaf buiten is er dan nauwelijks zicht op het laden en lossen.

 

Twee huurders

Het pand van 20.000 vierkante meter moet in mei 2009 helemaal klaar zijn. Inmiddels zijn twee huurders gevonden, die samen de helft van het pand gaan gebruiken.

 

Lees ook:

Dossier Duurzame Logistiek

Reageer op dit artikel