nieuws

Forse uitbreiding Fokker Logistics Park

Warehousing

AMB Property Europe heeft deze week naast Schiphol een perceel gekocht van meer dan 76.000 vierkante meter bestemd voor logistieke bedrijfsruimte. Deze grondaankoop die gedaan is met AFBP, een samenwerkingsverband van Delta Development Group, Volker Wessels en Reggeborgh Groep, maakt deel uit van de tweede fase van het AMB Fokker Logistics Park.

Forse uitbreiding Fokker Logistics Park

Door de ontwikkeling van het perceel zal de totale metrage van het logistieke bedrijvenpark, bij volledige realisatie, 161.000 vierkante meter bedragen. De overdracht van de eerste van de drie tranches van in totaal tien hectare grond aan de vastgoedontwikkelaar heeft inmiddels plaatsgevonden. De herontwikkeling van het terrein zal drie jaar duren.

 

Alleen logistiek

De tien hectare extra grond maakt deel uit van het totaalproject Anthony Fokker Park, de herontwikkeling van de voormalige industriële complexen van de vliegtuigbouwer, van ruim 250.000 vierkante meter. Recent is AMB met de gemeente Haarlemmermeer overeengekomen dat de bestemming voor dit project wordt omgezet van een gemengd kantoren en logistiek bedrijvenpark naar een logistieke locatie met een beperkt aantal specifieke kantoorontwikkelingen. 

 

Duurzaam

Het AMB Fokker Logistics Park wordt ook duurzaam herontwikkeld. Dit houdt dat er al energiebesparende maatregelen zijn genomen in het hele park wat ook gaat gelden bij de tweede fase van de ontwikkeling. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt begonnen met de bouw van het eerste gebouw voor de tweede fase.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel