nieuws

Distripark Emer moet Bredase industriegebied glans geven

Warehousing

Het was geen weer voor een feestje, toch is Distripark Emer in Breda vrijdag 12 september officieel geopend met de nodige mooie woorden. Het distributiepark vervangt een oud bedrijventerrein dat inefficiënt werd gebruikt. In totaal zal 400 hectare grond worden heringericht onder leiding van BOM, de gemeente Breda en projectontwikkelaars, in het geval van Distripark Emer is dat Dyna Properties.

Distripark Emer moet Bredase industriegebied glans geven

 

Breda heeft in totaal zo’n 1.000 hectare aan industrieterreinen die rijp zijn voor herinrichting, zo becijferde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Daarvan liggen er 400 op en rond het Distripark Emer. In heel Brabant zou er zelfs 5.000 hectare beschikbaar zijn aan her in te richten gebied. Heel Nederland telt 21.000 hectare aan herbruikbaar gebied. Distripark Emer neemt daar verhoudingsgewijs met zes hectare maar een heel klein stukje van in, maar het wordt in Breda toch gezien als de start van een nieuw, modern industriegebied.

 

Distributiecentrum met 38.000 m2 aan oppervlakte

Dyna Properties, een Rotterdamse ontwikkelaar die vooral in Brabant actief is met logistiek vastgoed, laat een distributiecentrum ontwikkelen van 38.000 m2, inclusief mezzanine en kantoren. Het dc bestaat uit twee aparte gebouwen die ieder gesplitst kunnen worden. Het is mogelijk er 7.000 m2 of 10.000 m2 te huren. Het is de bedoeling dat het magazijn eind eerste kwartaal van 2009 wordt opgeleverd. Rick Sturkenboom van Dyna Properties vult nog het een en ander aan over de panden in aanbouw: "De maximale hoogte van dit dc is 10,6 meter, hoger mochten we niet bouwen van de gemeente. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het pand in Tilburg, dat 12 meter hoog mocht worden. Met 10,6 meter kun je vier tot vijf hoog stapelen. In totaal zijn er straks 39 dockdeuren beschikbaar, en elke unit heeft er dus 9 tot 10 beschikbaar. Het aantal parkeerplaatsen is met 260 bijzonder hoog, maar ook dat was iets wat de gemeente verlangde op deze locatie."

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel