nieuws

Contourscan bezorgt Vat overuren

Warehousing

Het nieuwe dc met onbemande smallegangentrucks van Vat Logistics draait probleemloos. Dat was in het begin nog wel eens anders. Vooral de contouren van de pallets stelden de logistiek dienstverlener in het begin voor problemen. “Onze contourscan spuugde de pallets er achter elkaar weer uit”, sprak René Bongers van Vat tijdens het Jaarcongres Warehousing.

Contourscan bezorgt Vat overuren

Tijdens het Jaarcongres Warehousing demonstreerde Vat Logistics de werkwijze in het nieuwe dc middels een videofilm. Dat dc is gebouwd naast de fabriek van opdrachtgever Tronox. Via AGV’s worden de pallets in een constant ritme van de productielijn naar het smallegangenmagazijn vervoerd. Daar plaatsen drie smallegangentrucks zonder chauffeur de pallets in de rekken.

 

Uitzakken

Wat problemen gaf, waren de contouren van de pallets. De opdrachtgever stelde dat de ladings binnen de afmetingen van de pallets (1200 x 800 mm) bleven. De praktijk wees anders uit. De producten van Tronox waren verpakt in zakken, die nog wel eens wilden uitzakken. Als de pallet ook maar 1 mm te breed was, weigerde de contourscan voor de ingang van het hoogbouwmagazijn de desbetreffende pallet door te laten.

 

Ruimer afstellen

"In een automatisch systeem kan elke millimeter afwijking een geweldige verstoring van het proces veroorzaken. We hebben vier weken lang gediscussieerd over de vraag of we de contourscan iets ruimer moesten afstellen of niet", aldus René Bongers.

 

Uiteindelijk vonden Vat en zijn opdrachtgever de oplossing in een betere palletwikkelaar. In de fabriek is een wikkelaar geïnstalleerd die de pallets met meer perskracht omwikkeld, zodat uitzakken van de lading wordt tegengegaan.

 

Concept

Inmiddels is Vat zo tevreden over het systeem, dat de logistiek dienstverlener onderzoekt of het concept ook voor andere bedrijven kan worden toegepast. De korte terugverdientijd maakt dit concept voor processen met een constante palletstroom erg aantrekkelijk, stelde Bongers tijdens het congres.

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel