nieuws

Combilift start productie van vorkheftrucks

Warehousing

Het Ierse Combilift vierde deze week haar 10 jarig bestaan met de introductie van een nieuwe vorkheftruckrange uit de CB-serie. Opmerkelijk, omdat de Ieren zich tot nu toe hoofdzakelijk beperkten tot de productie van meerweg zijladers voor de houthandel en metaalindustrie.

Combilift start productie van vorkheftrucks

 

Volgens de beide Combilift eigenaren Robert Moffett en Martin McVicar is hun bedrijf wereldwijd gezien te klein om een concurrerende reguliere vorkheftruck op de markt te zetten. De CB-heftruck biedt ten opzichte van de gevestigde orde echter veel meer functionaliteit, waardoor het volgens beiden wel weer een uniek en levensvatbaar product is.

 

Meerwaarde

De CB-vorkheftruckrange heeft namelijk standaard een hydrostatische aandrijving en meerwegbesturing. Hiermee kunnen deze vorkheftrucks zowel pallets, als lange lasten vervoeren in krappe ruimtes binnen en buiten. Voor overwegende binnentoepassingen is er een elektrisch aangedreven versie. De LPG-versie kan afwisselend binnen en buiten worden ingezet. Voor het zware buitenwerk is een krachtige dieselversie beschikbaar.

 

Uitstel

Helemaal nieuw is de CB-range eigenlijk niet. Op de afgelopen CeMAT werd er voor het eerst al melding van gemaakt, maar de in 2006 nieuw gebouwde fabriek in het Ierse Monaghan was nog niet helemaal ingericht voor standaardproductie van deze nieuwe heftrucklijn naast die van hun zijladers. Reden waarom Combilift er in eerste instantie nog weinig ruchtbaarheid aan heeft gegeven. Tegelijk met de viering van het tien jarig bestaan van Combilift is de CB-vorkheftruckrange nu dan wel officieel in productie genomen. Het model is ook voor de Nederlandse markt verkrijgbaar via importeur Mabo-lifting in Enkhuizen.

 

Niches

Overige bekende producten zijn de Moffett-Kooi meeneemheftrucks, waartoe inmiddels ook de bij ons zeer bekende Kooiaap behoort en de Aisle-Master, die door een zelfstandige BV in Dundalk wordt geproduceerd en vermarkt. Vergeleken met de Engelse markt is deze scharnierende heftruck bij ons in Nederland minder populair. De bediening en rijeigenschappen zijn totaal anders dan van een reguliere heftruck. Het nieuwste niche product van Combilift betreft een hydraulische container lifter, die containers zelfstandig van de oplegger zet en weer opneemt. Daarmee kunnen containers ook gehandled worden bij bedrijven die niet over een eigen containerhandler of kraan beschikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aisle-Master 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Container lifter 

 

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel