nieuws

Schuitema sluit distributiecentrum in Eindhoven

Warehousing

Supermarktconcern Schuitema sluit eind dit jaar zijn distributiecentrum in Eindhoven. Dat maakte de eigenaar van winkelketen C1000 donderdag bekend zonder financiële details te vermelden. Het distributiecentrum raakt overbodig, omdat het aantal winkels van Schuitema daalt.

Schuitema sluit distributiecentrum in Eindhoven

Het concern wil dit jaar tien supermarkten verkopen, naast de 58 supermarkten die overgaan naar branchgenoot Ahold. Ahold verkocht zijn belang in Schuitema aan investeerder CVC in ruil voor een contant bedrag, een indirect belang en de overdracht van supermarkten. Schuitema heeft zes distributiecentra.

 

Advies

In totaal worden 203 medewerkers door deze beslissing boventallig. Voor 138 van hen biedt Schuitema passend werk aan in het distributiecentrum van Breda. De overige medewerkers zal Schuitema ondersteunen bij het zoeken naar ander werk. Het supermarktconcern heeft de centrale ondernemingsraad om advies gevraag en de bonden geïnformeerd.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel