nieuws

Schuitema: ‘nieuwe locatie dc Raalte onbekend

Warehousing

Het in zwaar weer verkerende Schuitema blijkt nog altijd geen besluit te hebben genomen over een verhuizing van het distributiecentrum in Raalte. Op het gerucht dat de onderneming achter de C1000 al een akkoord heeft bereikt met de ontwikkelaar en eigenaar van de locatie in de spoorzone in Raalte, wil Schuitema niets loslaten.

Schuitema: ‘nieuwe locatie dc Raalte onbekend

Volgens een zegsman van Schuitema in dagblad De Stentor is het bedrijf nog bezig de mogelijkheden te onderzoeken en is er nog niets rond. Op de huidige locatie in Raalte heeft Schuitema gebrek aan ruimte.

 

Gevolgen overname

De overname van Schuitema door het private equityfonds CVC en de verkoop van 56 winkels aan Ahold die daarmee verband houdt, heeft inmiddels geleid tot drastische maatregelen voor de logistiek binnen Schuitema. Zo heeft het bedrijf inmiddels besloten om haar logistieke activiteiten over vijf in plaats van zes distributiecentra te verdelen. Het distributiecentrum in Eindhoven wordt hierdoor geslachtofferd is gisteren bekendgemaakt.

 

Reactie FNV
FNV Bondgenoten zegt geschokt te zijn dat door de voorgenomen sluiting van het centrum zo veel werkgelegenheid op de tocht komt te staan. Volgens vakbondsman Nico Meijer is het erg belangrijk dat voor veel werknemers vervangend werk is gevonden, maar dat betekent wel dat ze veel verder moeten reizen naar hun werk. FNV gaat volgende week met zijn achterban in Eindhoven praten om te zien of er mogelijk andere oplossingen zijn voor de betrokken werknemers. Daarna wordt het overleg met de directie van Schuitema voortgezet, aldus Meijer.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel