nieuws

Magema verlengt contract met Defensie

Warehousing

Magema heeft zijn contract met het ministerie van Defensie voor de derde maal verlengt. Dit betekent dat het bedrijf ook de komende vier jaar materialen aan Defensie levert voor werkplaatsen, magazijnen en aanverwante diensten. Het gaat daarbij onder andere om schuifladekasten, werkbankcombinaties en paternoster- en liftsystemen van het merk Lista.

Magema verlengt contract met Defensie

 

Magema, leverancier van machines, gereedschappen en magazijn- en werkplaatsinrichtingen, verlengde voor de derde maal op rij het miljoenencontract met Defensie voor de levering van materialen voor werkplaatsen, magazijnen en aanverwante diensten. Het contract werd Europees aanbesteed waardoor de keuze gebaseerd was op objectieve gunningscriteria. Magema levert Defensie met name goederen van het Zwitserse merk Lista waar het bedrijf al 25 jaar importeur van is

 

Uitgiftesysteem

Lista speelde een grote rol bij de besluitvorming van Defensie om het contract aan Magema te gunnen. Schuifladekasten en combistellingen zoals werkbankcombinaties van dit merk zijn de meest verkochte producten aan Defensie. Vooral op het gebied van schuifladekasten vinden de afgelopen tijd grote innovaties plaats. Ze kunnen worden geautomatiseerd en dienen als uitgiftesysteem zodat medewerkers op ieder tijdstip, zonder baliemedewerker, kan beschikken over de gewenste artikelen. Minimaal één keer per week arriveert er een trailer met artikelen uit Zwitserland, bestemd voor de diverse locaties van Defensie.

 

Lamparmaturen

Sinds 1998 is het ministerie van Defensie een van de grote klanten van Magema. In dat jaar sloot het bedrijf een langlopend contract met Defensie voor de levering van alle handelsgebruikelijke gereedschappen aan de Koninklijke Marine, Luchtmacht en Landmacht. Daarnaast werd er in 2001 een contract afgesloten voor de levering van lampen en lamparmaturen aan de Luchtmacht.

 

 

Lees ook

Generaal Broeks wil sturen op verbruik (nieuws, februari 2008)

‘Overheid verspilt miljarden bij ICT-projecten’ (nieuws, december 2007)

Amerikaanse luchtmacht tagt alle voorraden (nieuws, november 2007)

Reageer op dit artikel