nieuws

Campina past AGV’s toe voor kaastransport

Warehousing

Egemin Automation leverde onlangs een AGV-systeem met bijhorende kaasbeheersoftware voor Campina in Bleskensgraaf. Het systeem bestaat uit vier lasergeleide AGV-voertuigen die het interne transport van kazen verzorgen. De voertuigen transporteren de kazen op rekken tussen het “deepstack”-rijpingsmagazijn en de 2 behandelingsmachines op volledig autonome basis.

Campina past AGV’s toe voor kaastransport

 

Egemin vermarkt al haar AGV’s onder de noemer EGV’s (Egemin Guided Vehicle). De AGV’s transporteren bij Campina kaasrekken met een lengte en hoogte van meer dan twee meter en een breedte van slechts 85 cm. Dat zijn smalle en onstabiele ladingen. Om in de smalle gangen van het magazijn te kunnen rijden ontwierp Egemin Automation smalle AGV’s op maat van de klant.

 

De kaasrekken worden in de magazijngangen achter elkaar gestockeerd in een "deepstack"-rij. Links en rechts van de kaasrekken in de gang bevinden zich ventilatieleidingen. De vrije ruimte tussen elk kaasrek en de leidingen bedraagt aan beide kanten slechts 5 centimeter. Het ontwerp van de AGV’s moest dus een hoge stabiliteit garanderen om trillingen tijdens het in- en uitrijden te vermijden.

 

Software

De bijbehorende E’tricc-software zorgt in de kaasmagazijnen voor de verkeerscontrole tussen de EGV’s en de afhandeling van de transporten. De software werd ook voorzien van een speciale softwaremodule waarmee de kaasrecepten in het proces beheerd worden. Elk recept bestaat uit een aantal voorgedefinieerde behandelingen die achtereenvolgens op de kazen uitgevoerd moeten worden. In functie daarvan brengen de EGV’s de kazen uit het magazijn naar de behandelingsmachines.

 

De software werd ook uitgebreid met een magazijnbeheermodule die het volledige magazijn en elke lading in het magazijn visualiseert. Afhankelijk van de huidige status van de posities (rijbezetting, aantal vrije posities) en de details van het recept dat aan de lading gekoppeld is, zal de software bepalen welke lading eerst door de EGV’s opgehaald moet worden uit het magazijn.

 

Lees ook:

 

 

 

 

Reageer op dit artikel