nieuws

Burgers moeten meebeslissen over Logistiek Park

Warehousing

Als het aan de oppositiepartijen van gemeenteraad van Moerdijk ligt, wordt er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het logistieke park in deze gemeente. Onafhankelijk Moerdijk, SP en de ChristenUnie willen namelijk dat de burgers via een raadplegend referendum beslissen over het Logistiek Park.

Burgers moeten meebeslissen over Logistiek Park

Vorig jaar werden de drie raadsfracties, die geen fervent voorstander zijn van het logistieke bedrijventerrein, bij een soortgelijk referendumverzoek nog terug gefloten door college en coalitiepartijen. Het voorstel kwam te vroeg, de komst van een Logistiek Park was toen nog allerminst zeker.

Dit bedrijventerrein moet 150 hectare groot worden en is gepland in de oksel van de snelwegen A16 en A17.

Raadplegend referendum

Volgens OM-fractievoorzitter Frans Fakkers is de tijd nu wel rijp voor een raadplegend referendum aangaande het Logistiek Park Moerdijk. "Hoewel er pas eind dit jaar duidelijkheid komt over een go-no go, wijst alles op de aanleg van dit extra bedrijventerrein. De Wet Voorkeursrecht is al toegepast en de raad heeft al een excursie gemaakt door het gebied. Hoogste tijd om een raadplegend referendum te houden", zegt Fakkers in dagblad BN DeStem.

 

Belangrijkste dossier

De oppositie in Moerdijk bestempelt het Logistiek Park als het belangrijkste dossier binnen de gemeente. "Alle reden voor een democratische inspraak", aldus Fakkers.

Het voorstel van de oppositie komt in de raadsvergadering van 21 augustus aan bod. Over de vraagstelling in het onderzoek willen de drie initiatiefnemende partijen een commissie instellen waarin onder meer de gemeentesecretaris en de griffier plaatsnemen.

Als alle procedurele stappen zijn genomen, kan het referendum uiterlijk 20 november worden gehouden. "Opdat de gemeente de stem van het volk kan meewegen", aldus Fakkers.

 

Bron: BN DeStem

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel