nieuws

Magazijnstellingen:verkoop groeit explosief

Warehousing

Dit jaar zal naar verwachting voor zo’n 117 miljoen euro aan magazijnstellingen worden verkocht. Dat blijkt uit cijfers van de BMWT, de branchevereniging voor leveranciers van magazijnstellingen. In 2007 bedroeg de gezamelijke omzet van de BMWT-leden nog maar 89 miljoen euro.

Magazijnstellingen:verkoop groeit explosief
verkoop magazijnstellingen Nederland

Sinds 2005 houdt de BMWT statistieken bij over de gezamenlijke omzet van de aangesloten leveranciers van magazijnstellingen. In 2005 behaalden deze leveranciers een omzet van 42 miljoen euro. Op basis van de eerste zes maanden van 2008 denken de BMWT-leden dit jaar bijna drie keer zoveel te verkopen, zoals in T+O Jaarboek is te lezen.

 

Een kanttekening is hierbij op zijn plaats. De omzetcijfers van 2005 zijn afkomstig van 12 leveranciers, de omzetcijfers in 2008 van 17 leveranciers. Ook met die kanttekening blijft de groei van verkochte magazijnstellingen indrukwekkend.

 

Europese cijfers

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa wordt meer geld aan magazijninrichting en material handling uitgegeven dan ooit. Sinds 1995 is de productie van material handling equipment met 75 procent gegroeid van 31,3 tot 54,9 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Unie.

 

De grootste producent is Duitsland (24 procent marktaandeel), gevolgd door Frankrijk (17 procent) en Italië (15 procent). Nederland heeft een marktaandeel van 5 procent. Opvallend is ook dat in Europa bijna drie keer zoveel material handling equipment wordt geproduceerd dan in de Verenigde Staten.

 

Europese magazijninrichters

Sinds kort houdt ook de productgroep Intralogistieke Systemen van de FEM omzetstatistieken bij. De tien deelnemende leden van deze Europese branchevereniging hebben in 2006 in totaal 214 projecten op het gebied van automatische opslag- en orderverzamelsystemen uitgevoerd. De omzet per project ligt tussen de 0,5 en 20 miljoen euro.

 

Onder de tien deelnemende leveranciers bevindt zich het Nederlandse Vanderlande. De andere leden zijn

Cijfers over 2007 heeft de FEM nog niet.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel