nieuws

Kalibra kalibreert met Toyota en Smart

Warehousing

Het Delftse bedrijf Kalibra zet sinds kort een Toyota Tonero diesel vorkheftruck dagelijks in voor het kalibreren van weegbruggen op diverse locaties in het land. De heftruck is gisteren samen met een Smart auto en veel ijkgewichten in een aangepaste 86 tons dieplader naar een recyclebedrijf in Rotterdam vervoerd voor de jaarlijkse kalibratie van de weegbrug.

Kalibra kalibreert met Toyota en Smart

 

Met het verbrede vorkenbord en de op maat gemaakte vorken worden de gewichten via hydraulisch bediende luiken aan de zijkant snel en precies door de Toyota heftruck opgepakt. De chauffeur verdeelt de gewichten van elk 1000 kg gelijkmatig met behulp van de 2,5 ton vorkheftruck over de weegbrug.

 

Stabiliteit 

Volgens operations manager Koen van Doorn heeft Kalibra bewust voor een overcapaciteit van de heftruck gekozen. Weegbruggen bevinden zich namelijk altijd buiten en hebben vaak drempels of onregelmatige richeltjes. Er is dus een extra marge om deze oneffenheden goed op te vangen en het comfort voor de chauffeur te behouden. De heftruck is verder voorzien van enkele comfort verhogende accessoires, zoals een verwarmde cabine, luchtgeveerde stoel en een accumulator.

 

Smart

In de semi-dieplader bevindt zich ook een Smart . Die is bedoeld voor de chauffeur om snel en goedkoop van en naar zijn verblijfadres te rijden. De truck met dieplader rijdt alleen de effectieve kilometers van klant naar klant en gaat eigenlijk nooit terug naar de thuisbasis in Delft. Kalibra International is in 1989 ontstaan vanuit het toenmalige Nederlands Meetinstituut en voert kalibraties, onderhoud en keuringen uit aan weegbruggen en allerlei meetapparatuur uit in de Benelux.

 

Lees ook:

De heftrucktest van de Toyota Tonero 2,5 ton diesel

Bezoek de website van Kalibra International

Reageer op dit artikel