nieuws

Jungheinrich koopt bedrijfspand PCS

Warehousing

Jungheinrich koopt het bedrijfspand van sportartikelen(groot)handel PCS in Alphen aan den Rijn. De directies van beide bedrijven hebben daartoe een overeenkomst getekend. De heftruckleverancier en magazijninrichter Jungheinrich is al direct naast het gebouw van PCS gevestigd.

Jungheinrich koopt bedrijfspand PCS

Eerder kocht PCS een ander pand in Alphen aan den Rijn. Voor directeur Jan Langerak van Jungheinrich kwam de beschikbaarheid van de voormalige PCS-vestiging op een goed moment: "Ons huidige pand met kantoren, werkplaatsen, expeditie en magazijnen biedt precies de faciliteiten die we nodig hebben, maar werd eenvoudigweg te klein."

 

Niet uit Alphen aan den Rijn weg

Jungheinrich wilde graag in Alphen aan den Rijn blijven omdat een flink gedeelte van de circa driehonderd werknemers in of rondom die plaats wonen. "Wanneer je kiest voor een andere plaats, heeft dat direct gevolgen voor je personeel. Wij hebben in meer dan veertig jaar tijd een stabiel team opgebouwd met veel kennis en ervaring, waar we heel trots op zijn. Zo’n uniek, sterk punt wil je absoluut niet op het spel zetten door te verhuizen naar een vreemde plaats buiten de regio."

 

Corridor

Het gebouw van PCS zal met een corridor tussen de magazijnen aan de huidige vestiging van Jungheinrich worden verbonden. Jungheinrich krijgt dan de beschikking over 600 vierkante meter extra kantoorruimte. De opslagruimte neemt met 1300 vierkante meter toe.  Het totaal biedt voldoende ruimte voor groei in de toekomst, vindt directeur Langerak,

Het plan is om nog voor het eind van het jaar het pand in gebruik te nemen.

 

Op de foto: directeuren Jan Langerak van Jungheinrich en Monique Broere voor het PCS-gebouw.

 

 

Reageer op dit artikel