nieuws

GLS opent nieuw depot in Alkmaar

Warehousing

GLS Netherlands neemt een nieuw depot in Alkmaar in gebruik. In het depot kunnen via de moderne sorteerinstallatie dagelijks 8000 pakketten worden afgehandeld. Het distributiecentrum van de aanbieder van pakket-, vracht- en logistieke diensten biedt werk aan 34 mensen.

GLS opent nieuw depot in Alkmaar

In 2007 steeg het pakketvolume van GLS Netherlands met vijf procent. "Met de 3.800 vierkante meter grote overslaghal en de 38 laad- en losdeuren zijn wij bij de vestiging Alkmaar goed voorbereid op verdere groei", zegt Milo Kars, verkoop- en operationeel directeur van GLS Netherlands. "In het begin zullen er naar verwachting 4.000 pakketten per dag via het nieuwe sorteersysteem worden verwerkt. Er is de mogelijkheid om meer pakketten per dag af te handelen."

Snellere afhandeling dan voorheen
GLS heeft een kwart miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe sorteerinstallatie en in videobewakings- en alarmtechniek. "De pakketafhandeling in Alkmaar is daardoor niet alleen sneller maar ook veiliger geworden", aldus Milo Kars. Elke zending wordt op haar weg door het depot door dertig camera’s gevolgd. De videobeelden worden aan de ingescande barcodes van ieder pakket gekoppeld. "Zo is een zending individueel en betrouwbaar te volgen."

Oude bedrijfsruimte
De oude bedrijfsruimte in de Herculesstraat voldeed niet meer aan de hoge veiligheids- en prestatie-eisen die GLS in deze tijd aan haar vestigingen stelt. Het op het nieuwe industrieterrein Boekelermeer Zuid gevestigde depot voldoet wel aan de huidige normen van het bedrijf.

Reageer op dit artikel