nieuws

Batterij management systeem van Crepa

Warehousing

Onder de naam Electronic Battery Controller brengt Crepa een nieuw batterij management systeem op de markt. Het hart van het systeem bestaat uit een kleine elektronische module, die op de batterijstekker kan worden geklikt. Deze module houdt nauwkeurig bij wat er met de batterij gebeurt.

Batterij management systeem van Crepa

 

Een medewerker kan deze informatie met een handzaam apparaat draadloos uitlezen en inlezen in een in elke willekeurige pc. Een speciaal softwareprogramma toont vervolgens op grafische wijze per batterij het aantal laadcycli, het aantal tussenladingen, het aantal keer dat de batterij te diep is ontladen, etc. Op basis van deze gegevens berekent het systeem ook de resterende levensduur. De investeringskosten zijn volgens Crepa laag omdat voor dit systeem bijvoorbeeld geen gelijkrichters vervangen hoeven te worden.

Reageer op dit artikel