nieuws

Bata biedt veterloze veiligheidsschoen

Warehousing

Bata Industrials introduceert een nieuwe sluiting voor haar Traxx veiligheidsschoenen: het Boa-vetersysteem. Deze sluiting is afkomstig uit de sportbranche en maakt traditionele veters overbodig. Bata Industrials past het systeem als eerste in Nederland toe op veiligheidsschoenen.

Bata biedt veterloze veiligheidsschoen

Het bedrijf is een samenwerkingsverband gestart met de Amerikaanse firma Boa, patenthouder van het vetersysteem. Struikelen door loszittende veters komt dankzij het nieuwe systeem niet meer voor.

 

Stalen kabel

Het vetersysteem maakt gebruik van een dunne stalen kabel die via geleide ogen de schoen aanspant. De kabelspoel, roestvrijstalen kabel en de kabelgeleiders zorgen samen voor een consistente sluiting, goede pasvorm en een gelijkmatige drukverdeling. Deze laatste eigenschap zorgt voor een goede doorbloeding van de voeten. De bediening is eenvoudig. De gebruiker bepaalt de juiste pasvorm door te draaien aan de kabelspoel. Door de spoel naar voren te trekken, kan de schoen eenvoudig worden uitgetrokken.

 

Sport versus werkvloer
"Bata Industrials kijkt bij de ontwikkeling van veiligheidsschoenen verder dan haar eigen werkgebied", aldus Jos Sengers, R&D Manager van Bata Industrials. "We ontdekten dat sporters erg enthousiast zijn over de eenvoudige en comfortabele sluiting. Gemakken die ook door de dragers van onze veiligheidsschoenen op prijs worden gesteld. Reden genoeg om te kijken hoe we het vetersysteem konden toepassen in de moderne werkomgeving. Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van drie nieuwe Traxx modellen met het nieuwe vetersysteem."

 

Lees ook:

Bata lanceert modulaire veiligheidsschoen

Reageer op dit artikel