nieuws

Recordcijfers voor Vanderlande Industries

Warehousing

Vanderlande Industries, material handling, heeft een nettowinst behaald van 34,1 miljoen euro, in het op 31 maart 2008 afgesloten boekjaar. Dit is een stijging van 28 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet steeg met 23 procent naar 611 miljoen euro, terwijl het orderboek met 790 miljoen euro op een hoog niveau bleef.

Recordcijfers voor Vanderlande Industries
Peter Gerretse

De onderneming verwacht een verdere stijging van de omzet in het komende boekjaar 2008/2009. Het aantal werknemers, dat het afgelopen jaar met 209 steeg tot 1.742 (+14 procent) zal ook het komende jaar blijven groeien.

 

Beste jaar ooit

CEO Peter Gerretse: "Opnieuw kunnen we terugkijken op ons beste jaar ooit met een 23 procent hogere omzet en een, met 28 procent, nog sterker gestegen winst. We zijn succesvol geweest in alle businesssegmenten en in staat geweest een groot aantal orders binnen te halen. In bagageafhandeling zijn we er opnieuw in geslaagd om orders uit de hele wereld binnen te halen van Rusland tot het Verre Oosten en van Amerika tot Saoedi-Arabië."

De nieuwe Terminal 5 op Londen Heathrow is overgedragen aan luchthavenbedrijf BAA. Gerretse: "In tegenstelling tot wat in sommige kranten heeft gestaan, draaide het systeem vanaf het begin goed. Het totale bagageafhandelingsproces van de luchthaven is ook zeer snel beter gaan lopen, na initiële opstartproblemen gedurende de eerste dagen."

 

Express stijgt

De markt voor distributiesystemen bleef stabiel op het hoge niveau van vorig jaar. Dit heeft geresulteerd in een stijging van de orders. Ondernemingen zoals Kaufland, Amazon, van den Ban en Tesco.com droegen bij aan de orderontvangsten in dit segment.

"Met orders van FedEx, UPS, DHL, TNT, Bartolini en vele anderen hebben we onze positie in het Express Parcel segment duidelijk verbeterd, hoewel de investeringen in dit segment zich dit jaar op een laag niveau bevonden", vertelt Gerretse. "Ook zijn we zeer trots op de succesvolle oplevering van de nieuwe hub voor DHL in Leipzig, een contract dat we in recordtijd gerealiseerd hebben."

 

80 vacatures

Gedurende de afgelopen vijf jaar is het aantal werknemers gestegen met 60 procent tot 1.742. Gezien de toekomstverwachtingen zal dit aantal verder stijgen. Zo heeft de onderneming op dit moment ongeveer 80 vacatures, voornamelijk voor technici en IT-specialisten op HBO- en universitair niveau.

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel