nieuws

Opening ‘GoGreen’ terminal in Opglabbeek

Warehousing

DHL heeft officieel de verbouwde terminal in Opglabbeek in gebruik genomen. De uitbreidingen betreffen een investering in het netwerk en stellen DHL in staat de te verwachten groei in het aantal zendingen te faciliteren. Vanuit de terminal in het Vlaams-Limburgse Opglabbeek zullen zowel Express als Freight operationeel zijn.

Opening ‘GoGreen’ terminal in Opglabbeek
DHL

Om de huidige en de te verwachten groei in het aantal zendingen te kunnen faciliteren is de terminal van DHL in Opglabbeek gemoderniseerd en uitgebreid. De bestaande twee loodsen zijn gemoderniseerd, een derde loods werd bijgebouwd. Het totale oppervlak van de terminal is toegenomen van 4.500 vierkante meter voor de uitbreiding, tot de huidige 7.800 vierkante meter.

 

State of the art apparatuur

In de terminal in Opglabbeek heeft DHL state of the art apparatuur tot haar beschikking. Een voorbeeld van deze apparatuur is de nieuwe sorter. Ook qua security en arbeidsomstandigheden beantwoordt het pand aan de modernste eisen.

De terminal in Opglabbeek voldoet volgens het bedrijf aan de Europese standaard van DHL.

 

Energiebesparende maatregelen

Uit milieuoogpunt werd geïnvesteerd in tal van energiebesparende maatregelen en technieken zoals regenwaterrecuperatie. Zowel voor de nieuwe als de bestaande loods en kantoren, werden op het vlak van isolatie, ventilatie, verwarming en verlichting milieubewuste keuzes gemaakt. In het kader van DHL’s ‘GoGreen’ strategie, is DHL België in al haar sites overgeschakeld van conventionele elektriciteit naar groene elektriciteit die voor de volle 100 procent afkomstig is van een hernieuwbare energiebron. Op die manier dringt DHL de CO2-uitstoot gerelateerd aan haar elektriciteitsverbruik terug tot nul. Ook op de terminal in Opglabbeek wordt enkel groene elektriciteit gebruikt.

 

Prettige werkomgeving

Danny Van Himste, managing Director DHL Express BU BeLux: “Deze investering in ons netwerk is noodzakelijk om tegemoet te komen aan onze huidige en toekomstige groei. Bovendien vinden we het belangrijk om ons personeel een prettige werkomgeving te kunnen bieden. Met de ruime opzet en lichtinval zijn we daar bijzonder goed in geslaagd.”

 

Lees verder:

Reageer op dit artikel