nieuws

‘Oekraïne utopia voor logistiek dienstverleners

Warehousing

Ondanks dat landen als Rusland, Roemenië en de Oekraïne weinig kennis van logistieke processen hebben en een gebrek aan moderne distributiecentra, zegt de ING bank dat deze landen hedendaagse utopia’s kunnen zijn voor logistiek dienstverleners.

‘Oekraïne utopia voor logistiek dienstverleners
Oekraine kans voor logistiek dienstverleners

Oekraïne is, volgens ING, één van de aantrekkelijkste investeringslanden voor logistieke dienstverleners geworden. Dit vanwege het pro-westerse beleid en de uiterst gunstige geografische ligging. Dit staat in het rapport ‘Marktverkenning Internationalisering’ van ING Bank en Koninklijk Nederlands Vervoer, die op 23 juni is gepresenteerd.

 

Oekraïne moderniseert

Oekraïne ondergaat een modernisatieslag sinds de Oranjerevolutie in 2004. Een groeimarkt in het land is het intermodaal transport, stelt het Marktverkenningsrapport. Van Wijk Logistics, onder andere gevestigd in de Oekraïne, bevestigd dit. Leon Plompen, Director Oekraïne bij Van Wijk: “Oekraïne ontwikkelt zich ontzettend snel. We investeren volop in verdere uitbreiding in deze regio.”

 

Polen en Tjechië al ‘oud’

“Landen als Polen en Tsjechië zijn in de transportwereld inmiddels gesneden koek. Dit betekent dat de blik steeds dieper in Oost-Europa wordt gericht, richting opkomende landen als Roemenië, Rusland en Oekraïne,” aldus Machiel Bode, branchemanager Logistiek en Transport bij ING.

 

Roemenië en Rusland

Volgens het rapport heeft Roemenië een recent opkomende binnenlandse markt en relatief lage loonkosten. Hierdoor zouden de investeringen zijn gestegen en zijn verschillende Europese logistiek dienstverleners erheen verhuisd. Ook Rusland mag zich voorzichtig in een grotere belangstelling verheugen, aldus ING. De recente economische groei is hier aanleiding voor.

   

Lees ook:

Reageer op dit artikel