nieuws

Geluksgevoel overheerst na CeMAT

Warehousing

Niet alleen de organisatie, maar ook de ruim 1100 exposanten kijken met grote tevredenheid terug op CeMAT. Maar liefst 60.000 mensen kwamen naar Hannover om zich te informeren over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Remco Overwater (Vanderlande): “We hebben een groot aantal nieuwe contacten kunnen genereren.”

Geluksgevoel overheerst na CeMAT
60.000 bezoekers op de CeMAT

Terwijl het kwik in Hannover richting 30 graden kroop, noteerde de Deutsche Messe het ene na het andere record. Dat begon al met het aantal exposanten: 1100 tegenover 980 bij de voorlaatste aflevering drie jaar geleden.

 

In 2005 trok de CeMAT in totaal 50.000 bezoekers. Nu was dat aantal al aan het begin van de vierde van in totaal vijf beursdagen bereikt. De exposanten waren dan ook vrijwel unaniem positief over de beurs. Een enkeling noemde concrete cijfers: 25 tot 30 procent meer concrete opdrachten en aanvragen dan drie jaar geleden.

 

Internationaal

"Wij zijn met de weerklank op de beurs zeer tevreden", reageert managing director Remco Overwater van Vanderlande, het bedrijf dat er drie jaar geleden niet bij was. "We hebben een groot aantal nieuwe contacten kunnen genereren en hebben veel interessante gesprekken gevoerd. De bezoekers zijn – en dat is voor ons als wereldwijde speler erg belangrijk – internationaal, een belangrijk pluspunt van deze beurs."

 

Overwater krijgt bijval van andere exposanten. "De CeMAT 2008 was een groot succes voor Jungheinrich. We zijn erin geslaagd de bezoekers van onze stand enthousiast te maken voor onze producten en diensten", aldus Hans-Georg Frey, directievoorzitter van Jungheinrich.

 

Concrete opdrachten

Voor heftruckfabrikant Clark was de beurs een bijzondere ervaring. "Na een relatief terughoudende eerste dag kunnen we voor de vervolgdagen terugblikken op succesvolle contacten en concrete opdrachten. De kwaliteit van de bezoekers was hoog en zal op korte termijn zijn vruchten afwerpen", verwacht Egon Strehl, hoogste man van Clark in Europa.

 

"We zijn blij dat de CeMAT zich na de losmaking van de Hannover Industriemesse een eigen plaats heeft verworven. Veel potentiële klanten zijn met concrete projecten naar onze stand gekomen", zegt Franz Mahti, ceo van Knapp.

 

Veel innovaties

De CeMAT was echter niet alleen een beurs met veel handel, maar ook met veel innovaties. De heftruckfabrikanten domineerden met innovaties op het gebied van alternatieve, zuinigere aandrijvingen. Nissan en Jungheinrich vervingen de traditionele loodbatterijen in hun concepttrucks door Li-Ion-batterijen. Still zocht het in supercaps, een techniek die ook door batterij Hoppecke is omarmd. Linde toonde trucks met brandstofcellen.

 

Casepicking

Ook magazijninrichters toonden talrijke innovaties. De meest belangstelling trok SSI Schäfer’s oplossing voor casepicking. Met dit systeem kunnen bijvoorbeeld levensmiddelenfabrikanten colli met verschillende vormen en formaten automatisch verzamelen en stapelen op pallets of rolcontainers. Knapp toonde een oplossing voor het automatisch uitwerpen van items in verschillende vormen en formaten.

 

Ook het automatisch laden en lossen van opleggers trok de aandacht. Egemin en Euroimpianti demonstreerden een oplossing met AGV’s. Complete Logistic Systems had een variant met een conveyor en een lift, die een complete lading in één keer kon oppakken en wegzetten in een stelling.

 

Hieronder ziet u de hoogtepunten van de CeMAT in beeld:

[fotoalbum]

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel