nieuws

Brenntag opent chemie-dc in Rotterdam

Warehousing

Brenntag opent een nieuwe vestiging in de Rotterdamse haven. Hier worden oplosmiddelen en andere chemische producten, verpakt en in bulk, behandeld, verpakt en gedistribueerd. De nieuwe faciliteiten vervangen een veertig jaar oude locatie aan de andere kant van de Chemiehaven in het Botlekgebied.

Brenntag opent chemie-dc in Rotterdam
brenntag

Het centrum ligt op een terrein van 30.000 vierkante meter, naast een Vopak-terminal. In samenwerking hiermee is een innovatieve en efficiënte integratie van de faciliteiten ontwikkeld. De bulkopslag van oplosmiddelen worden op het eigen terrein opgeslagen in ondergrondse tanks van 50 vierkante meter elk en in groot volume tanks (800-1.200 vierkante meter) bij Vopak.

 

Pijpleidingen

De beide locaties zijn onderling verbonden door pijpleidingen waardoor Brenntag de producten op het eigen terrein kan behandelen. Derden kunnen ook profiteren van de deze samenwerking; bijvoorbeeld door hun product op te slaan bij Vopak en Brenntag’s faciliteiten te gebruiken voor behandeling en distributie.

 

Oplosmiddelen apart
Er is een apart gebied voor het laden van trucks met oplosmiddelen in bulk en meerdere installaties voor het afvullen van drums, het automatisch palletteren en vervolgens opslaan in een magazijn. In een tweede magazijn, ook voor 6300 pallets, staan de verpakte producten die Brenntag distribueert. Voorts zijn er uitgebreide mengfaciliteiten en een nieuw kantoor gebouwd.

 

Strenge normen
De nieuwe faciliteiten voldoen aan de strengste wetten, regels en richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Meer dan dertig procent van de investering is HSE-gerelateerd.

Brenntag Nederland B.V. is een leidende distributeur van chemicalïen in Nederland en telt ruim 240 medewerkers. Het concern zette in 2007 € 6.7 miljard om en is op meer dan 300 locaties in 55 landen met 11.000 mensen actief.

Reageer op dit artikel